RETETE

cheesburger
ciorba
citrice
clatite
cocktail
cozonac
crispy
desert
Espressor
friptura
grill, gratar, BBQ
pahare si carafe
paine
pasca
Paște
pizza
prajitura
racoritor
salata
sandwich
saratele
tavi si forme de copt
tigai
ustensile bucatarie
valentine's day
Ștergerea filtrelor
10.12.2022 12:57
Gastrotech
Gastrotech

Stollen: tortul clasic de Crăciun german

Porție: Pentru 4 persoane

Dificultate: Ușor

14.09.2022 11:45
Gastrotech
Gastrotech

Cocktailurile de toamnă sunt caracterizate de arome bogate; gândiți-vă la armonia dintre rom și mărul dulce, la bourbonul condimentat cu o notă de nucșoară și vanilie. Iar dacă sunteți în căutarea unei arome mai ușoare, nimic nu este mai bun decât un amestec de prosecco, pere, ghimbir și salvie, dar nu puteți da greș cu o combinație de gin și lămâie cu puțin rozmarin. 

Iată câteva rețete de cocktailuri gustoase.

02.09.2022 15:53
Gastrotech
Gastrotech

Amestec de fructe murate - cu anason stelat, boabe de piper roz, ardei iute și cimbru. 

Fructele murate sunt grozave direct din borcan, de sine stătătoare, și de asemenea, adaugă o aromă plăcută la atât de multe lucruri, inclusiv: aperitive cu brânză și pâine, salate, sandvișuri, asortate cu pui, porc, rață sau carne la grătar.

Murăturile sunt cele mai bune din recolta de fructe proaspete de vară, cele mai colorate, pentru a savura bogăția acestora încă multe săptămâni după ce vara se termină! 

Smoothie-urile nu sunt doar pentru adulți, acestea pot fi savurate de oricine, indiferent de vârstă, așa că, desigur, sunt o alegere excelentă și pentru copii.

26.08.2022 08:52
Gastrotech
Gastrotech

Clătitele sunt de neînvins pentru copii și pot fi făcute în nenumărate moduri. Dacă sunteți în căutarea celei mai simple, dar și mai sănătoase rețete posibile, încercați această rețetă de fulgi de ovăz cu  banane. Este unul dintre cele mai ușoare și mai delicioase preparate la micul dejun sau ca și desert. Datorită dulceții esențiale ale bananei, aceasta nu mai are nevoie deloc de zahăr.

19.08.2022 09:23
Gastrotech
Gastrotech

Acest cheesecake cu piersici este nelipsit vară.

Pregătirea unui cheesecake la cuptor nu este grea și nici complicată iar cu un sos proaspăt dulce acrișor de piersici devin preferatul tuturor! Și cel mai bun lucru este că se poate prepara din orice fel de piersică :)

19.08.2022 09:02
Gastrotech
Gastrotech

 

O tartă de mere delicioasă este o prăjitură delicioasă în sine. Iar când este acoperită cu caramel sărat de casă și servită cu înghețată, devine un desert cu adevărat unic. Preparată astfel, este mai mult aromată decât sărată, dar cu siguranță este delicioasă!

Aceste brioșe cu banane și fulgi de ovăz, cu multe afine, sunt pufoase și gustoase, numai bune de luat la drum, de servit la micul dejun sau ca și gustare. Este imposibil să vă săturați de aceste brioșe simple și grozave. Un amestec pufos și dulce cu afine proaspete, puțin acidulate, sunt unele dintre cele mai îndrăgite prăjituri din întreaga lume.

23.06.2020 19:08
Gastrotech
Gastrotech

 

2 prăjituri cu 6 feluri de fructe specifice sezonului estival! În sfârșit a început sezonul fructelor proaspete! Pe piețe sunt disponibile tot mai multe tipuri de fructe sănătoase și aromate. Profitați de ceea ce natura are de oferit și aduceți și în bucătărie momente aromate și delicioase. Mai mult, oferta noastră de rețete include 2 tipuri de prăjituri cu 6 feluri de fructe de sezon care sunt potrivite toată vara și toamna. Rețineți unde puteți găsi rețetele, faceți-le cu primul fruct de sezon și veți vedea că o să vă întoarceți din nou și din nou și când va sosi perioda de coacere a următoarei fruct le veți pregăti cu mare plăcere.

08.05.2020 14:40
Gastrotech
Gastrotech

Vedeta petrecerilor din ultimii ani este celebrul Aperol Spritz, cu un gust ușor amărui și cu multă gheață. În ultimii ani este prezent pe terase, în restaurante, dar și la diverse evenimente. 

Cum se prepară celebrul cocktail răcoritor Aperol Spritz?

 

26.04.2020 09:16
Gastrotech
Gastrotech

Cui nu-i place sa faca o surpiza dulce celor dragi? Mai ales daca se pregateste foarte rapid si este sanatos!

Doresc sa impartasesc cu voi o reteta de primavara: Crema de branza cu capsuni la pahar. Trebuie sa incercati acest desert! Este extrem de delicios, usor de preparat, dietetic si nu in ultimul rand foarte spectaculos. Odata ce il gustati nu mai puteti renunta la acest deliciu!

30.04.2020 06:41
Gastrotech
Gastrotech

CINCI RETETE DE CAFELE SPECIALE

Cafeua! Cu toţii bem cu plăcere o cafea bună fie cald sau rece, simplu sau mai rafinat. Am colectat câteva rețete de cafele speciale și ți le recomandăm cu mare drag să le pregătești și să te răsfăți împreună cu cei dragi. Desigur, pe lângă Caffe Frappe, Caffe Latte, Cappuccino Vienez și Irish Coffee, regăsești și rețeta celebrei Cafea Dalgona. Ceea ce noi îți putem oferi în plus sunt paharele excepționale de înaltă calitate pentru o servire specială și elegantă. Consultă rețetele, alege cea care îți place cel mai mult și relaxează-te.

14.05.2020 20:41
Gastrotech
Gastrotech

CINCI RETETE CU CAPSUNE

Căpşunile, fructele parfumate de sezon! Te invităm să profiți de această periodă și să facem împreună ceva delicios din căpșuni pentru fiecare membru al familiei. Ne-am gândit atât la copii, cât și la doamne și la domni care adoră deserturile. Printre rețetele noastre vei găsi gustări de căpșuni cu ciocolată, cocktail pe bază de căpșuni, prăjituri, respectiv și o spumă ușoară. Încearcă-le și bucură-te de fiecare moment de pregătire, în special de momentele în care le consumi.

 

21.05.2020 02:39
Gastrotech
Gastrotech

SOCATĂ - rețeta sigură

A venit vremea socului!

Vă oferim o rețetă simplă de socată, testată și apreciată de toți. Încercați și voi cu încredere, merită din plin să o consumați. Florile de soc sunt recomandate ca terapie pentru combaterea multor afecțiuni, să ne folosim de efectele benefice date de acest dar al naturii.

29.05.2020 11:53
Gastrotech
Gastrotech

 

DE 1 IUNIE: CINCI RETETE PIZZA PENTRU COPII

Pregatim ceva pe placul copiilor? si nu numai... Ne-am gandit sa-ti oferim cateva retete de pizza cu care poti face o surpriza micilor fani sau, de ce nu, sa o prepari impreuna cu ei. Alege dintre retete cea mai simpatica sau combina toppingurile, pregateste-o si bucura-te de fericirea copiilor.

21.10.2020 15:21
Gastrotech
Gastrotech

SALATĂ DE PERE CU NUCI ȘI GORGONZOLA

Toamna a venit cu arome bogate, una mai gustoasă decât cealaltă și nimic nu este mai frumos decât atunci când familia se adună în jurul mesei cu bucate aromate.

23.10.2020 13:38
Gastrotech
Gastrotech

SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC

Ospățul de toamnă, prânzurile de weekend nu mai sunt despre grătar, mâncare la ceaun, dar nici măcar despre combinația ușoară de salată, carne, înghețată.

23.10.2020 14:44
Gastrotech
Gastrotech

 

FRIPTURĂ DE PORC CU PRUNE

Dovleac, ciupercă, gutui, mere, pere, prune, piersici, toate pot fi folosite la prepararea unor gustări apetisante.

23.10.2020 15:45
Gastrotech
Gastrotech

PRAJITURA CU PRUNE

Vă invităm să încercați rețeta preferată de noi și vă dorim momente pline de bucurie și de arome.

08.01.2021 14:11
Gastrotech
Gastrotech

PRAJITURA CU CITRICE

Profitati la maxim de sezonul citricelor. Impartasim o reteta usoara si rapida pe care va adora toata lumea si care va aduce un pic de culoare in intunericul ierni... 

Preparare: 20 min

Gatire: 40-45 min

23.01.2021 12:35
Gastrotech
Gastrotech

 

JACK ROSE

Un cocktail clasic american născut acum o sută de ani, Jack Rose are la bază clasicul applejack si sirop de grenadine.

Timp de pregatire: 5 minute

23.09.2021 13:17
Gastrotech
Gastrotech

O gura de cocktail dulce, citric si incalzitor, pentru salutarea toamnei.

Un cocktail de cidru inspirat de toamna, perfect pentru a savura ultimele raze de soare, langa un gratar cu prietenii sau familia.

Gustul inedit al smochinei adauga o aroma minunata la aceasta combinatie de gusturi si culori.

05.02.2021 19:26
Gastrotech
Gastrotech

MOUSSE DE CIOCOLATA

Mousse-ul de ciocolata, o spuma aerata, fina si cremoasa!

Este un desert usor si rapid, are putine ingrediente, arata prezentabil. Poate fi consumata vara sau iarna, oricand avem nevoie de un rasfat. Recomandam pentru toti cei care iubesc dulcurile cu ciocolata.

14.02.2021 05:55
Gastrotech
Gastrotech

RED PALM - Reteta cocktail

Becherovka este un lichior de plante ceh care are gust de scorțișoară, cuișoare ceea ce îl face o alegere potrivită pentru un cocktail de iarnă.

Pentru îngredientul berea de ghimbir preferăm Bundaberg, un brand australian care la fel ca Becherovka, este disponibilă în majoritatea magazinelor de băuturi mari.

Această băutură este delicioasă, servită ca un punch. 

22.03.2021 00:43
Gastrotech
Gastrotech

 

Tuturor ne plac clătitele!

Atât copiilor, cât și adulților le place simplitatea și totodată versatilitatea clătitelor dulci sau sărate.

În următoarea selecție, clătitele dulci vor avea rolul principal, vom împărtăși rețetele noastre preferate, inclusiv un tort de clătite extrem de delicios, o versiune japoneză spumoasă, o variantă cu brânză de vacă și o adevărată specialitate.

 

Crusta care acoperă cotletul de miel asigură arome aparte și o prezentare spectaculoasă la servit. Garnisiţi cu legume de sezon prăjite pentru o masă elegantă de Paşte cu efort minim.

28.03.2020 20:38
Gastrotech
Gastrotech

border:=""

 

Pentru sărbătorile de Paște, merită o pregătire mai lungă și cu mai mulți pași, pentru a avea o friptură de miel fragedă și gustoasă.

03.04.2020 16:59
Gastrotech
Gastrotech

In cadrul campaniei noastre dedicata Sarbatorilor Pascale continuam sa-ti oferim produse care iti pot fi de ajutor in pregatirea bucatelor preferate, traditionale sau, de ce nu, ceva nou pe masa de sarbatoare. Verifica oferta promotionala vizitand site-ul nostru, profita de ocazie si achizitioneaza accesorii noi pentru bucataria ta.

08.04.2020 13:49
Gastrotech
Gastrotech

Sa mentinem spiritul inaltator al pregatirilor de Sarbatorile Pascale mai tare ca oricand. Suntem siguri ca stii deja ce bucate vei pune pe masa de Paste, ai inceput sa aduni tot ce ai nevoie, iar noi incercam sa-ti venim in sprijin oferind la preturi reduse articolele necesare.

Verifica oferta noastra si alege produse pentru o noua experienta si mai multa satisfactie.

10.04.2020 11:12
Gastrotech
Gastrotech

PAINE DE SECARA IN VAS DE LUT

Sa incercam ceva nou! Stim cu totii ce delicioase sunt sarmalele pregatite in vasul roman, dar haideti sa gustam si painea de casa facuta in acest vas de lut. Poti alege din modelele oferite de noi: oval sau rotund, mai mare sau mai mic, acum toate la pret promotional. Cumpara-l cu incredere, incearca-l si surprinde-ti familia cu o paine crocanta la exterior si pufoasa la interior.

10.12.2020 18:02
Gastrotech
Gastrotech

ZECE RETETE DE SARATELE

CASCAVAL, TELEMEA, BRANZA SI CHIMEN, BRANZA DE BURDUF, ALUAT DE FOIETAJ, BRANZA DE VACI, FARA GLUTEN

Ca sa-ti fie mai la indemana ti-am adunat cateva retete de saratele. Tuturor ne place sa rontaim cate o bucata de minunatie facute in casa... Unora le place cu branza, altii prefer sa simta gustul intens de cascaval sau aroma unica de telemea. Nu am uitat nici de cei care sunt nevoiti sa consume doar bucate fara gluten. Vezi retetele preferate de noi, incearca-le, savureaza-le!

Sărbătoriți sosirea primăverii combinând mai multe tipuri de legume de sezon în această salată frumoasă. Întrucât mazărea nu necesită gătire, asigurați-vă că cumpărați cea mai proaspătă mazăre posibilă de pe piața și le folosiți în câteva zile de la cumpărare, astfel încât să-și păstreze textura delicată și aroma dulce. Dacă nu găsiți mazăre proaspătă, pur și simplu omiteți-o.

10.09.2021 17:38
Gastrotech
Gastrotech

Dimineata incepe tot timplu cu o cafea buna! Cu totii bem cu placere o cafea buna fie cald sau rece. Ceea ce noi iti putem oferi in plus sunt paharele exceptionale de inalta calitate pentru o servire speciala si eleganta. Pregateste acest Caffe Latte condimentat cu dovleac la tine acasa si lasa soarele sa rasare in Tine!

Timp de pregatire:  10 de minute

Portii: 2

Familia dvs. merita mai mult decat un pachet plictisitor la scoala sau serviciu. Acest sandvis delicios va mentine satul pana la pranz si este mult mai interesant decat un snack cumparat. Un sandvis gustos tine copiii departe de tentatiile de la chiosc. Cei mici au o slabiciune pentru sendvisuri, ceea ce nu este un pacat, cat timp alegeti ingredientele potrivite. Va recomandam sa alegeti intotdeauna recipiente ermetice, pentru a preveni eventuale scurgeri.

Timp de pregatire:  15 de minute

Portii: 4

13.09.2021 01:13
Gastrotech
Gastrotech

Stiti care e cel mai bun sandvis de curcan? Cea cu afine! Pieptul de curcan, sosul de afine si crema de branza creeaza baza acestui uimitor sandvis de toamna. Puneti totul pe un croissant (sau chifla dupa gust) si obineti cel mai rafinat sandvis de toamna.

Timp de pregatire:  10 de minute

Portii: 2

21.09.2021 15:09
Gastrotech
Gastrotech

 

Nimic nu e mai bun dacat un cheeseburger – proaspat si fierbinte, acoperit cu branza topita, perfect condimentat.

Mai jos va prezentam o reteta de cheesburger regandit, Burgerul Haven care este acoperit cu un amestec suprem de satisfacator de branza albastra cremoasa, ceapa murata, ardei rosu prajit si rucola proaspata!

Cititi mai departe pentru aceasta reteta gustoasa si sarbatoriti Ziua Nationala a Cheesburgerilor cu un burger speciala.

Timp de pregatire: 45 de minute

Portii: 6

Crocant la exterior, moale in interior, dulce si fresh in acelasi timp. Aceste fasii de morcov prajite vor castiga simpatia chiar si celor care nu prea mananca morcovi. Este sanatos, gustos…..si extra crocant! Oare ce merge mai bine la crispy decat un sos de iaurt?

Cu o aroma asa de gustoasa va fi in mod sigur pe placul tuturor!

Timp de pregatire: 30 de minute

Portii: 2

Odată cu sosirea toamnei, este și perioada de grație a unuia din fructele noastre preferate. Acestea sunt bineînțeles, perele. Dacă este vorba de pere, nu poate lipsi nici brânza.

Gustul intens aproape puternic al brânzei albastre completează perfect acest fruct. Și dacă încoronați toate acestea cu bacon, obțineți un gust fantastic.

Timp de pregătire: 15 de minute

Porții: 2

16.10.2021 15:58
Gastrotech
Gastrotech

 

Este sezonul castanelor și a ciupercilor, mai ales a hribilor de toamnă. Merită să combinați aceste două arome pentru a savura pe deplin atmosfera toamnei.

A venit toamna și au apărut și ciupercile după ploaie. Hribi cele mai gustoase și populare ciuperci după trufe (nu vă propunem să pregătiți o tocăniță de trufe, deoarece ați mânca prețul unei scutere, în plus are un gust mult prea intens). De aceea, această rețetă este făcut din hribi.



Timp de pregătire: 30 de minute

Porții: 4

16.10.2021 16:11
Gastrotech
Gastrotech

Nu putem avea un meniu de toamnă fără un pic de dovleac.

Dintre toate cocktailurile de dovleac, această este una dintre cele mai impresionante. O băutură potrivită pentru o seară în care puteți combina eleganța cu aromele tipice de toamnă și de care vă puteți bucura de pe tot parcursul sezonului de dovleac. 

Atenție! Gustul cocktail-ului preparat va fi diferit de cea classică.

15.11.2021 08:51
Gastrotech
Gastrotech

 

Vrei să te simți cu adevarat răsfățată? Există o singură opțiune: ciocolată.

Cremă bogată de ciocolată cu multă alune și nuci + cu extra ciocolată :), un desert minunat pentru toți iubitorii de ciocolată. Dă un final impresionant la o cină specială și un plus demn la un bufet de desert. Tarta este înebunit cu un pic de sare de mare pentru un plus de gust captivant.
Iată rețeta de care aveți nevoie pentru a amesteca acele arome de bucurie a ciocolatei.

Timp de pregătire: 50 minute
Porții: 12 feli

19.11.2021 15:25
Gastrotech
Gastrotech

 

Checul este o prăjitura de origine englezească realizată dintr-o compoziție obținută prin simpla amestecare a unor ingrediente, coaptă de obicei intr-o formă de cozonac.

Checurile sărate sunt rapide și foarte practice. Sațiose, gustoase și sănătoase.

Checul are o textură deosebită, ușor umedă și este foarte aromat, datorită unei mici lingurițe de curry adăugat în aluat.

Timp de pregătire: 10 de minute
Timp de gătire: 35 de minute
Porții: 4-6

19.11.2021 16:28
Gastrotech
Gastrotech

A sosit din nou sezonul ceaiului copt cu parfumul și aroma sa delicioasă.
Ce este ceaiul copt?

Pe scurt, un concentrat de fructe din fructe proaspete. Ceaiul copt este o rețetă tradițională din Republica Cehă de aproximativ 150 de ani.
Poate fi preparat în mai multe moduri, dar de obicei se adăugă apă fierbinte într-o porție pentru a face o băutură caldă delicioasă și sănătoasă, asemănătoare ceaiului. Cu toate acestea, puteți face și un cocktail delicios sau o băutură rece, adăugând gheață și apă.

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 50-60 de minute
Portii: cca. 10 borcane mici

19.11.2021 16:55
Gastrotech
Gastrotech

Sandvișul cu suncă și brânză la grătar cu sos beșamel, cunoscut sub numele de croque monsieur, este un favorit al bistrourile franceze. Când este încoronat cu ouă prăjită, devine o bogată madama de croque., conform dictionarului Petit Robert: „Croque-monsieur surmonté d’un œuf sur le plat”. (Trans: Croque monsieur acoperit cu un ou pe farfurie.)

Acest Croque Madame cu cartofi dulci ajunge la un alt nivel cu sigurață!

Timp de pregătire: 15 de minute
Timp de gătire: 30 de minute
Porții: 8

09.12.2021 11:54
Gastrotech
Gastrotech

 

Conopidă la cuptor este o rețetă de post sănătoasă și delicioasă cu îngrediente accesibile și gust senzațional!

Pentru a prepara aceasta rețetă simplă aveți nevoie de ingrediente puține și la-ndemânaă pe care le puteți adapta după gust.

 

Timp de pregătire: 10 de minute
Timp de gătire: 30 de minute
Porții: 3-4

09.12.2021 12:28
Gastrotech
Gastrotech

Dacă va-ți săturat de supa de cremă de dovleac dar tot aveți poftă de o supă cremosă potrivită pentru sezonului rece, vă propunem această supă de linte picantă delicioasă.

Ingredientul principal este lintea roșie iar specialitatea mentă și chilli. Lăsați să sta peste noapte și mâncați abia a doua zi, pentru un gust maxim.

 

Timp de preparare: 50 minute
Porții: 4

09.12.2021 12:53
Gastrotech
Gastrotech

 

Rice-kock este orez cu lapte, amestecat cu ouă bătută și copt într-o formă tapetată cu unt și pesmet. Se servește cu sos de fructe sau dulceață.

Noi vă propunem acum variantă vegan pentru post.

Timp de pregătire: 30 de minute
Timp de gătire: 35 de minute
Porții: 6

17.12.2021 19:27
Gastrotech
Gastrotech

Piftia sau răcitura, este nelipsită de pe masa festivă a românilor în timpul iernii. Cei cărora le place, pot mânca la fiecare masă în preajma sărbătorilor, chiar și la micul dejun.

Cu toții avem rețeta de răcitură de porc, moștenită de la bunica. Aceste rețete sunt cele mai bune, dar asta nu înseamnă că nu putem să reinterpretăm puțin.

Nu este greu de preparat, dar câteva reguli trebuie totuși respectate.

 

17.12.2021 19:55
Gastrotech
Gastrotech

Dacă doriți să înlocuiți veșnica friptură din meniul de Crăciun, vă oferim o rețetă de șuncă tradițională, dar totuși specială. Șunca glazurată, cu rodie adăugată, are un aspect festiv, fiind și gustoasă și sățioasă.

Încercați această rețetă de Crăciun pentru o masă cu adevărat specială.

Timp de pregătire: 15 de minute
Timp de gătire: 4-5 ore
Porții: 8

 

Brăduții de Crăciun Pavlova sunt un desert spectaculos, făcut din rondele de prăjitură Pavlova, decorate cu frișcă și multe fructe, cu siguranță va încorona masa de Crăciun.

Este mai ușor de pregătit decât pare, și va fi cu siguranță un desert de neuitat.

Timp de pregătire: 15 de minute
Timp de gătire: 2 ore
Porții: 10

27.12.2021 09:40
Gastrotech
Gastrotech

 

Refreshing și picant.. ierburi proaspete amestecate cu citrice și acoperite cu bere de ghimbir, vodcă și suc de portocale, acest cocktail festiv va răspândi cu siguranță bucuria verii.

Fie că petreceți la mare sau acasă cu prietenii, acest cocktail Moscow Mule se potrivește perfect atmosferei.

Timp de pregătire: 5 minute
Porții: 2

27.12.2021 11:14
Gastrotech
Gastrotech

 

Încercați această rețetă de Martini la petrecerea de Revelion și garantat va inveseli toți musafirii.
Sucul de merișoare se amestecă cu gin și vermut...iar rezultatul va fi o băutură cu adevărat festivă pentru iarnă.

Timp de pregătire: 5 minute
Porții: 2

27.12.2021 11:33
Gastrotech
Gastrotech

Aperol Spritz este probabil cel mai popular cocktail, ușor și citric, nu prea dulce, cu gust ușor amărui și super răcoritor. Înnebunit cu rodie, face băutura perfectă pentru sărbătorile de iarnă.
Gustul puțin dulce a rodiei, se potrivește bine cu aperolul amar, citric. Plus, are o culoare superbă de roșu rubin, care face și mai festiv cocktailul nostru celebru.

Timp de pregătire: 5 minute
Porții: 2

 

După atâtea mese festive și sărbători, o ciorbă delicioasă este bine venit.
Supa de varză murată cu perișoare, așa cum se prepară în Ardeal, o să fie pe placul tuturor. Este făcută din varză acră, bogată în vitamina C, este o ciorbă simplă, rustică, dar pur și simplu genială din punct de vedere al gustului.

Timp de pregătire: 30 minute
Timp de gătire: 1,5 ore
Porții:8

03.01.2022 10:17

Este obligatoriu să mănânci linte în primele zile ale anului pentru a avea parte de bogăție tot anul. Lintea, la fel ca și fasolea și mazărea, sunt considerate simboluri ale norocului și bogăției, întrucât boabele lor sunt considerate reprezentări ale monedelor. Plus că, în Turcia culoarea roșie a rodiei simbolizează inima omului sănătos.

Dacă doriți un fel de mâncare cu linte, mai ușoară, după sărbători și super rapidă, iată oferta noastră!

Timp de pregătire: 10 minute
Porții:4

 

Dacă nu s-a servit toată friptura şi nimeni nu mai vrea să mănânce din ea, pentru că deja s-au săturat de gustul ei, transformați-o într-o plăcintă de carne, popular engelziilor, care se face din carne cu legume, acoperită cu piureul de cartofi.

Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 30 minute
Porții: 6

06.01.2022 15:15
Gastrotech
Gastrotech

 

O supă de culoare vibrantă pentru zilele friguroase și gri.

Nimic nu bate legumele de sezon! Sfecla roșie este plină de nutrienți multipli și atunci când este combinată cu cartofi dulci, dar și cu o mulțime de condimente, este irezistibil!

Timp de pregătire: 20 minute
Porții:4

 

Această supă este super simplă și necesită doar câteva ingrediente.

Usturoiul și păstârnacul se completează perfect, iar atunci când sunt coapte, aromele lor devin mai intense, iar rezultatul va fi o combinație bogată și delicioasă.
Presărați niște semințe prăjite și un strop de smântână la final, chiar nu există o supă mai bună pentru zilele de iarnă!

Timp de pregătire: 20-30 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 4

10.01.2022 12:54
Gastrotech
Gastrotech

Vi se pare o nebunie, supă la cuptor? Doar odată trebuie să încercați și în viitor doar la cuptor o să vă pregătiți supa. Nu va mirosii în toată casa, plus că, toate aromele rămân în supă, astfel gustul va fi mai intens.

Ingredientele pentru această supă nu diferă cu mult de rețeta tradițională de ciorbă de vită, doar modul de preparare.

Timp de pregătire: 4 ore
Porții:6-8

12.01.2022 14:08
Gastrotech
Gastrotech

 

Vinul fiert, în cea mai simplă formă, este un vin care a fost condimentat, îndulcit și servit cald, de obicei cu un fel de lichior tare.

În Germania, vinul fiert este cunoscut sub denumirea de Gluhwein sau „vin strălucitor” și este făcut cu un shot de rom sau amaretto. În Praga se numește svařák și în timp ce toată lumea din Praga are propria lui întorsătură unică a acestei băuturi festive, acum este servită în mod obișnuit fără adăugarea de lichior suplimentar. În Suedia puteți gusta un gløgg - un vin făcut cu migdale albite, stafide, cardamom și, de obicei, mai mult zahăr.

În timp ce baza pentru vinul fiert este aceeași, indiferent unde o gustați, diferențele regionale oferă fiecăruia propriul gust și aromă unică.

Nu există om, să nu cunoască delicioșii cozonaci dulci, făcuți de obicei la zile festive. Însă de ce să nu încercați un cozonac sărat, perfect pentru o cină ușoară.
Acest cozonac pufos și sărat, cu ierburi aromatice și cu usturoi, poate fi servit ca atare sau uns cu unt. 

Timp de pregătire: 40-50 minute
Porții: 6

26.01.2022 14:55
Gastrotech
Gastrotech

 

Știați că, babka în limba poloneză înseamnă bunica…cred că deja înțelegeți ce fel de rețetă v-a urma :)

Babka este un cozonac pufos și însiropat pentru a menține umiditatea aluatului și a nu se usca prea repede. Umplutura poate varia după gust: ciocolată, scorțișoară, nucă sau fructe uscate. Cozonacul babka are 3 componente principale: aluatul pufos, umplutură bogată și siropul.

Timp de pregătire: 60 minute
Porții: 6

Dacă spunem pâine de maimuță, s-ar putea să nu știm despre ce e vorba. Această pâine sau cozonac, este foarte populară în  SUA și este formată din mici biluțe de cozonac, caramelizate, cu scorțișoară și unt - se rupe cu mâinile, o explicație de ce se numește Pâinea Maimuței :)

Timp de pregătire: 45 minute
Porții: 8

09.02.2022 11:36
Gastrotech
Gastrotech

 

Dulci și ușor acide, această mimoză de un roșu rubiniu este un cocktail elegant pentru o seară romantică. 

Mimoza este unul dintre cele mai populare cocktailuri clasice: un amestec simplu de suc de portocale și șampanie. Mimoza de rodie este un cocktail mai special, în care se combină sucul de rodie cu Aperol și vin spumant, perfect pentru sezonul rodiei.

 

09.02.2022 15:16
Gastrotech
Gastrotech

Acest cocktail este mai ușoar decât rețeta clasică de margarita, cu adaos de suc de grapefruit.

Este o băutură perfectă, delicioasă și roz, pentru o seară cu iubita sau pentru a sărbătorii Ziua Îndrăgostiților.

09.02.2022 15:28
Gastrotech
Gastrotech

Pe scurt, căsătoria dintre gin și tonic a început ca un remediu împotriva malariei. Tonicul a fost făcut din chinină, care a fost adăugată în apa tonică. Datorită gustului mai bun, s-a adăugat gin și astfel s-a născut Gin and Tonic.

Gin Tonic are mai multe variante, dar noi vă propunem acum, una mai dulce ca iubirea, pentru Valentine's Day.

16.02.2022 09:04
Gastrotech
Gastrotech

Limonada este atât de simplă, încât, de obicei, nu îi acordăm prea multă atenție… lămâie, apă, zahăr și este gata. Totuși cum puteți să preparați una cu adevărat delicioasă? În cazul unei limonade, este greu să vorbim despre reguli și proporții, unii iubesc mai acru, alții mai dulce, unii cu apă necarbogazoasă, alții cu sifon, cu sau fără gheață. 

Iată câteva sfaturi pentru a obține o limonadă bună, gustoasă și sănătoasă:

 

Chutney – ce este?

Chutney este un termen din limba hindi (“chatni” înseamnă “a pisa”, sau “a zdrobi”), care denumește un fel de marmeladă picantă, folosită ca acompaniament al fripturilor, carne gătită, grătar, brânzeturi. etc. Preparați o cantitate mai mare dintr-o dată, deoarece se va termina foarte repede. Puteți oferi ca și cadou, în sticle frumoase.

Timp de preparare: 30 minute
Timp de gătire: 30 minute
Porție:  cca. 2 borcane

16.02.2022 10:03

Această friptură de pui cu portocale, ghimbir și ierburi aromatice poate fi un preparat deosebit pentru zilele speciale. Dacă acordați atenție la anumite sfaturi, carnea nu se va usca și va fi și fragedă, pe lângă gustul palpitant.

Timp de preparare: 20 minute
Timp de gătire: 60 minute
Porție: 6

 

 

Una dintre primele legume populare ale primăverii este ridichea, care nu numai că este foarte delicioasă, dar este și sănătoasă.  Este  o legumă suculentă și crocantă, plină cu vitamine și săruri minerale,  atât de necesare organismului nostru.

Dacă deja aveți poftă de primăvară, pregătiți o salată mare cu ridichi. Iată o rețetă ușoară și gustoasă pentru început de primăvară.

Timp de preparare: 30 minute
Porție: 4

02.03.2022 13:55
Gastrotech
Gastrotech

Humusul îl puteți servi în mai multe feluri, ca dip cu legume, pentru sandvișuri, poate fi mâncat cu pită sau pâine prăjită, dar este perfect și pentru sosul de paste.

Cele două ingrediente principale ale sale sunt de obicei năut și tahini, care este practic o cremă de susan.

Timp de preparare: 20 minute
Porție: 4

02.03.2022 14:21
Gastrotech
Gastrotech

Spanacul este bine-venit pentru organismele noastre înfometat primăvara, datorită conținutului ridicat de clorofilă, minerale și vitamine, dar și datorită gustului. Este unul dintre cele mai populare ingrediente de primăvară. Dacă doriți un gust și mai intens și o bogăție și mai mare de vitamine, amestecați spanacul cu urzică, frunze fragede de lobodă sau stevie.

Timp de pregătire: 30 min.
Porție: 4

17.03.2022 10:51
Gastrotech
Gastrotech

 

Aveți poftă de un hamburger delicios? Dar doriți ceva diferit față de cel clasic: chiftea din carnea tocată, legume crude, brânză topită felii și ketchup?

Noi vă propunem acum o rețetă de burgeri vedetă! Cu pui crocant și parmezan, super delicios!

Nu uitați, cel mai mare secret este să alegeți ingrediente proaspete și de calitate, astfel vă puteți bucura de un preparat delicios întotdeauna!

Timp de preparare: 90 minute
Porție: 4

23.03.2022 15:01
Gastrotech
Gastrotech


Una dintre cele mai delicioase preparate din pește la grătar este somonul.

Vă propunem o  rețetă rapidă de file de somon marinat la grătar, servit cu sos de lămâie și salată verde crocantă. 

24.03.2022 09:32
Gastrotech
Gastrotech

Când vine vorba de grătar, de cele mai multe ori ne gândim la mici, cârnați și ceafă. Chiar dacă nu doriți să lăsați la o parte carnea, cu aceste ciuperci marinate veți încorona masa.

Frigăruile de ciuperci marinate, la grill, reprezintă o rețetă simplă de post sau garnitura perfectă, alături de carnea la grill, fie vorba de pui sau porc.

24.03.2022 09:41
Gastrotech
Gastrotech

 

De ce sunt fructele la grătar atât de delicioase?

Pentru că, la grătar, se întâmplă mai multe lucruri interesante în același timp. Zahărul din fructe începe să se caramelizeze, fructele devin și mai suculente, în plus se obține o aromă inconfundabilă la grătar.

13.04.2022 11:22
Gastrotech
Gastrotech

Drobul de Paște se prepară în fiecare regiune și în fiecare casă, după rețete diferite. Un lucru totuși e sigur, nu lipsește niciodată de la masa de Paște și are un gust senzațional, fin, aromat și cremos.

03.05.2022 13:00
Gastrotech
Gastrotech

 

Începe sezonul de grătar și gătit în aer liber. Carnea de pui este ușor de preparat la grătar, dar dacă nu acordați atenție anumite sfaturi și trucuri, carnea de pui se poate usca ușor. Asigurați-vă că, marinați carnea înainte de a o pune la grătar.

Puteți prăji legumele împreună cu carnea, le puteți pune într-un sandviș și le puteți servi cu o salată proaspătă și suculentă.

06.05.2022 15:21
Gastrotech
Gastrotech

UN CLASIC ETERN ITALIAN: REȚETĂ DE COCKTAIL APEROL SPRITZ

3 părți de Prosecco sau vin spumant italian, 2 părți Aperol sau lichior de portocale și 1 parte sifon. Așa se face clasicul cocktail Aperol Spritz și se servește într-un pahar de vin, cu cuburi de gheață și felii de portocale.

16.05.2022 13:30
Gastrotech
Gastrotech

Tequila & Tonic  este un cocktail citric cu două ingrediente simple și cu un strop de lime. Simplu și ușor de făcut, perfect pentru o după masă relaxantă.

Dacă vă place Ginul Tonic, ar trebui să încercați și Tequila Tonic. Este răcoritoare, acidulată și delicioasă, se potrivește cu orice masă și cu orice ocazie.

16.05.2022 13:56
Gastrotech
Gastrotech

 

Acest cocktail este startul perfect pentru o petrecere! Culoarea roz și cochetă a lui Gordon's Pink Gin este făcută să strălucească, alături de Prosecco. 

Este spumos și roz, un aperitiv vesel. Perfect cu brânză și mezeluri, sau doar cu fardul cald al unui apus de soare.

20.06.2022 09:29
Gastrotech
Gastrotech

Această rețetă de paste, simplă dar delicioasă, include o combinație frumoasă dintre cele mai versatile legume ale verii. Deși aceste ingrediente sunt disponibile congelate, pe tot parcursul anului, nu se compară cu aroma proaspătă a legumelor de sezon!

Timp de preparare: 20 minute
Porții: 4 pers

20.06.2022 10:52
Gastrotech
Gastrotech

Este o supă foarte delicioasă, care se poate servi atât caldă cât și rece, cremoasă și ușoară, potrivită sezonului.

Este ușor de preparat, necesită doar puține ingrediente, iar rezultatul este o supă fină, cremoasă și aromată. Știm cu toții că, ingredientele de sezon din grădină sunt cele mai gustoase și sănătoase, pentru asta merită încercată această supă din cartofi noi.

Timp de preparare: 30 minute
Porții: 4 pers

Cu aroma sa tropical însorită, supa tapado guatemaleză este una dintre cele mai populare mâncăruri tradiționale de pe coasta caraibiană. Este foarte ușor de preparat, savuroasă, din fructe de mare, plantain, lapte de cocos și condimente proaspete.

Timp de preparare: 60 minute
Porții: 4 pers

 

07.07.2022 11:57
Gastrotech
Gastrotech

Cafeaua și gheața sunt prieteni vechi, faceți o cafea rece răcoritoare cu gheață!Puteți turna espresso-ul obișnuit peste cuburile de gheață, puteți servi înghețată de vanilie cu cafea sau pentru cei cu adevărat experimentali, puteți înmuia cafeaua măcinată în apă rece.

Pentru o băutură mai specială încercați aceste rețete răcoritoare de cafea cu gheață pe care să le savurați în această vară!

19.07.2022 15:22
Gastrotech
Gastrotech

Când faceți un grătar, garnitura perfect potrivită este deja o jumătate de succes: salata este o alegere excelentă alături de aromele afumate. 

plationline_ro