RETETE

HUMUS ÎN 3 CULORI

02.03.2022 13:55
Gastrotech
Gastrotech

Humusul îl puteți servi în mai multe feluri, ca dip cu legume, pentru sandvișuri, poate fi mâncat cu pită sau pâine prăjită, dar este perfect și pentru sosul de paste.

Cele două ingrediente principale ale sale sunt de obicei năut și tahini, care este practic o cremă de susan.

Timp de preparare: 20 minute
Porție: 4

Ingrediente pentru humus de bază:

  • 500 g năut
  • sucul a 2 lămâi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pastă de susan - tahini
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 crenguță pătrunjel

Mod de preparare:

Humus natural

Puteți găti naut pentru humus, dar îl puteți face și din conserve dacă aveți mai puțin timp. Dacă folosiți naut crud, puneți la înmuiat peste noapte - sau pentru cel puțin câteva ore - apoi gătiți ore întregi până se înmoaie.

În primul rând, este indicat să amestecați tahini cu sucul de lămâie în blender, apoi adăugați uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, sare, piper și chimen, iar toate se amestecă bine cu un blender, până devine cremos. La final adăugați și năutul scurs și continuați mixarea până obțineți un humus foarte omogen și fin.

Dacă simțiți nevoia, îl puteți condimenta cu sare la final, iar la servire nu uitați să-l stropiți cu ulei de măsline.

Humusul împărțiți în trei părți și aromatizați separat.

 

Humus verde cu avocado și spanac

Pe lângă ingredientele de bază la hummus, în robotul de bucătărie, mai adăugați un avocado, o legătură de coriandru verde și 250 gr spanac crud. Pasați totul în blender câteva minute și veți obține minuni. Cu cât mai mult procesați năutul în blender, cu atât se va face mai cremos.

 

Humus roz cu sfeclă roșie

Culoarea roz strălucitoare poate fi obținută prin adăugarea de sfeclă crudă sau fiartă.

Atunci când amestecați, adăugați pur și simplu sfecla la năut și amestecați până devine cremoasă. Nu adăugați apă pentru că sfecla lasă suficient lichid.

 

Humus portocaliu cu curry

În a treia variantă, asemănătoare cu sfecla roșie, ⅔ humus de bază, ⅓ tahini adăugăm curry și puțină apă rece. Amestecați până obțineți o textură cremoasă. Toate cele trei rețete de hummus se pun la frigider.

 

Dacă doriți să încercați diferite gusturi și arome, puteți adăuga la baza de hummus aproape orice după gust.

Humus roșu:

  • ardei copți sau ajvar
  • boia de ardei dulce, picantă sau afumată

Humus verde:

  • leurdă
  • ruccola

Humus portocaliu:

  • dovleac
  • morcov

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro