RETETE

Cotlet de miel în crustă de ierburi aromate şi muştar

26.03.2021 23:08
Gastrotech
Gastrotech

 

Crusta care acoperă cotletul de miel asigură arome aparte și o prezentare spectaculoasă la servit. Garnisiţi cu legume de sezon prăjite pentru o masă elegantă de Paşte cu efort minim.

Ingrediente (pentru 8 persoane):

  • 2 bucată cotlet de miel întreg, (netranșat, cu 8 costițe fiecare) aproximativ 1,25 kg total
  • sare şi piper proaspăt măcinat
  • 90g miez de pâine proaspătă
  • 2 căței de usturoi, pisat
  • 1 lingură rozmarin proaspăt tăiat
  • 2 linguri muştar Dijon
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Așezonaţi cotletul de miel cu sare şi piper. Ungeți cu muștar în mod uniform părțile cărnoase. Lăsaţi la temperatura camerei timp de 30 de minute.


Într-un bol, amestecaţi firimiturile de pâine obținute din miez, rozmarinul și usturoiul pisat.

Folosind mâinile, apăsați amestecul obținut în muștar, acoperind carnea într-un strat uniform și apăsând firimiturile ferm, astfel încât acestea să adere.

 

Preîncălziţi cuptorul la 190°C.


Într-o tigaie mare, la o temperatură medie-înaltă, încălziţi uleiul de măsline până ce fumegă. Adăugaţi cotletul de miel cu partea cu carne în jos şi rumeniţi, apoi întoarceți-l, prăjiți pe ambele părţi, aproximativ 2 minute fiecare parte.


Aşezaţi cotletul cu partea cu carne în sus pe grătarul unei tăvi de cuptor. Introduceţi în cuptor şi lăsaţi să se rumenească până se formează o crustă maronie, aprox. 20-25 de minute sau până se atinge nivelul de pregătire dorit.

Scoateţi mielul pe un fund de lemn, acoperiţi cu folie de aluminiu şi lăsați să se odihnească timp de 15 minute.

Tăiaţi costiţele şi serviţi imediat.

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro