RETETE

PUI LA CUPTOR CU PORTOCALE

16.02.2022 10:03

Această friptură de pui cu portocale, ghimbir și ierburi aromatice poate fi un preparat deosebit pentru zilele speciale. Dacă acordați atenție la anumite sfaturi, carnea nu se va usca și va fi și fragedă, pe lângă gustul palpitant.

Timp de preparare: 20 minute
Timp de gătire: 60 minute
Porție: 6

 

Ingrediente:

  • un pui de aproximativ de  1,3 kg 
  • 5-6 cartofi dulci de mărime medie
  • 50 gr unt
  • 1 lingură miere
  • suc de o jumătate de portocală
  • 1 portocală
  • 1 jumătate de lămâie
  • 2 lingurițe de ghimbir proaspăt răzuit
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • câteva crengi de cimbrișor 
  • 1 linguriță coajă de portocale, proaspăt rasă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Începeți cu prepararea marinatei. Într-un  bol amestecați untul topit cu mierea, zeama de portocale și lămâia, ghimbirul răzuit, sare și piper.  Cu acest amestec ungeți puiul peste tot și puneți la frigider pentru min. 4 ore.

Curățați cartofii dulci și tăiați în bucăți mai mari, condimentați cu sare și piper, și puneți într-o tavă de copt. Puiul marinat îl așezați deasupra cartofilor în tavă și acoperiți cu câteva felii de portocale și crengi de cimbrișor. Adăugați marinada rămasă și încă un pic de zeamă de portocale dacă simțiți nevoia.

Așezați tava acoperită în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 1 oră. La fiecare 15-20 minute ungeți puiul cu zeama din tavă, ca să nu se usuce și mai adăugați zeamă dacă este nevoie. În ultimele 15 minute scoateți capacul de pe tavă și lăsați să se prăjească cartofii aurii.

Este important să lăsați puiul să se răcească, cel puțin 10 minute înainte de tăiere.

Se servește cu pătrunjel proaspăt și cu multă poftă.

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro