RETETE

BURGER DE PUI CU PARMEZAN

17.03.2022 10:51
Gastrotech
Gastrotech

 

Aveți poftă de un hamburger delicios? Dar doriți ceva diferit față de cel clasic: chiftea din carnea tocată, legume crude, brânză topită felii și ketchup?

Noi vă propunem acum o rețetă de burgeri vedetă! Cu pui crocant și parmezan, super delicios!

Nu uitați, cel mai mare secret este să alegeți ingrediente proaspete și de calitate, astfel vă puteți bucura de un preparat delicios întotdeauna!

Timp de preparare: 90 minute
Porție: 4

Ingrediente:

100 gr mozzarella

rucola

Chifle:

  • 350 gr de făină
  • 10 g sare
  • 30 g parmezan ras
  • 200 ml lapte cald
  • 10 gr drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 gălbenuș de ou
  • 20 gr unt topit 
  • 1 ouă pentru ungere
  • parmezan 

Puiul pane cu parmezan:

  • 4 felii de piept de pui (100 g)
  • sare, piper
  • ulei pentru prăjit
  • 150 gr pesmet
  • 30 gr parmezan
  • 200 gr  făină
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 4 ouă

Sos:

  • 150 g roșii uscate în ulei
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 200 g maioneză
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul de chifle amestecați laptele și untul și puneți-l pe foc pană se topește untul. Nu lăsați să fiarbă. Luați de pe foc și lăsați să se răcească un pic. Între timp, amestecați făina cu drojdia, cu zahărul și cu parmezan. Ușor, adăugați lichidul și amestecați bine cu oul întreg, până se omogenizează.
Apoi împărțiți aluatul în 4 părți egale, formați bile de aluat și le așezați la câțiva cm una de cealaltă, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți și lăsați să crească 20-30 de minute. 
Ungeți chiflele cu ou, presărați cu  1-1 praf mare de parmezan ras, și puneți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 7-8 minute, apoi încă  6-7 minute la 220 de grade până se rumenesc.

După chiflele, începeți prepararea cărnii. Frecați pe fiecare parte carnea cu sare și piper, apoi le puneți într-un vas acoperit, la frigider, timp de 1 oră. Pentru pane, într-un bol amestecați pesmetul cu parmezan ras, făina, sare, piper și usturoi și într-un alt bol bateți ouăle. Apoi treceți fiecare bucată de piept de pui pe rând în făină, ou bătut și pesmet cu parmezan. 
Prăjiți în ulei, la temperatură medie, până se rumenesc și așezați-le pe un prosop de hârtie.

Pentru sos: tocați mai întâi roșiile uscate și usturoiul tocat, cu ulei, apoi amestecați și cu celelalte ingrediente până omogenizarea este perfectă. 

Când fiecare ingredient în parte este gata pregătit, începeți să montați burgerii. Într-o tigaie de grill prăjiți chiflele tăiate (pe parte cu miezul) câte 1 minut și ungeți cu sosul. Peste sos puneți rucola, carnea prăjită și mozarella.

Burgerul de pui cu parmezan este gata! Poftă bună!

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro