RETETE

CHEC CU NĂUT ȘI SPANAC

19.11.2021 15:25
Gastrotech
Gastrotech

 

Checul este o prăjitura de origine englezească realizată dintr-o compoziție obținută prin simpla amestecare a unor ingrediente, coaptă de obicei intr-o formă de cozonac.

Checurile sărate sunt rapide și foarte practice. Sațiose, gustoase și sănătoase.

Checul are o textură deosebită, ușor umedă și este foarte aromat, datorită unei mici lingurițe de curry adăugat în aluat.

Timp de pregătire: 10 de minute
Timp de gătire: 35 de minute
Porții: 4-6

Îngrediente (forma cozonac 28 cm):

  • 180 g făină
  • 1 linguriță făină pentru năut
  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 75 g parmezan ras
  • 100 g spanac crud
  • 100 g năut fiert sau la conservă
  • 1 linguriță mică rasă curry
  • 3/4 plic praf de copt
  • sare și piper

Mod de preparare:

Ouale intregi amestecați puțin într-un bol sticlă cu un tel, apoi adăugați uleiul, parmezanul ras, laptele și făină cu praful de copt. Amestecați totul până la omogenizare.

Spălați spanacul și când este complet uscat, mărunțiț și adăugați în aluat. Scurgeți năutul foarte foarte bine, apoi pudrați cu 1 linguriță de făină și amestecați în aluatul cu spanac.

Condimentați după gust cu puțină sare, 1 linguriță de curry și cca. 1 linguriță mică piper proaspăt măcinat.
Nivelați aluatul uniform într-o formă de cozonac, și puneți în cuptorul preîncălzit la 180° C. Lăsați checul să se coacă cca. 30-35 de minute (depinde de cuptor). După ce scoateți din cuptor, mai lăsați 5-6 minute în formă. Apoi răsturnați pe un tocător și „voilà”: tocmai ați obținut una dintre cele mai gustoase checuri sărate.

Bun oricând și oriunde, dar cel mai bun cu familia și prietenii! :)

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

 

plationline_ro