RETETE

MURĂTURI ASORTATE DE FRUCTE

02.09.2022 15:53
Gastrotech
Gastrotech

Amestec de fructe murate - cu anason stelat, boabe de piper roz, ardei iute și cimbru. 

Fructele murate sunt grozave direct din borcan, de sine stătătoare, și de asemenea, adaugă o aromă plăcută la atât de multe lucruri, inclusiv: aperitive cu brânză și pâine, salate, sandvișuri, asortate cu pui, porc, rață sau carne la grătar.

Murăturile sunt cele mai bune din recolta de fructe proaspete de vară, cele mai colorate, pentru a savura bogăția acestora încă multe săptămâni după ce vara se termină! 

Ingrediente:

  • 1 cană de oțet
  • 1 cană de apă
  • ½ cană de zahăr
  • 1 lingură de sare
  • 2 căni de fructe proaspete de orice fel sau o combinație: piersici, prune, pepene, lubeniță, mure, struguri, gutui, etc.
  • mirodenii, ierburi și alte arome

Condimente și alte arome - partea cea mai distractivă!!!!

Regula generală pentru a obține cea mai bună calitate a aromei fructelor murate, este să folosiți condimente întregi și proaspete! Condimentele sub formă de pudră pot face ca saramura să se înnegrească și să devină tulbure.

Ierburi proaspete:

  • mărar
  • cimbru
  • oregano
  • rozmarin
  • busuioc
  • măghiran
  • levănțică
  • mentă
  • busuioc

Condimente uscate:

  • fulgi de ardei iute
  • paprika afumat
  • boabe de muștar
  • boabe de coriandru
  • fenicul
  • chimen
  • frunze de dafin
  • bețișoare de scorțișoară
  • cuișoare
  • boabe de piper negru sau mozaic
  • ienibahar

Alte adaosuri de arome:

  • vanilie
  • ghimbir
  • usturoi
  • ardei iute sau chilli
  • șalote
  • hrean

 

Fiți creativi și experimentați! 


Mod de preparare:

Pregătiți fructele - spalați-le și tăiați-le în bucăți mai mari. Cele mai bune fructe pentru murături sunt fructele care sunt coapte, dar încă crocante.

Puneți fructele în borcane în orice ordine, aproximând să fie cam aceeași cantitate din fiecare. În fiecare borcan mai adăugați ierburi aromatice proaspete, după gust.

Într-o oală amestecați  oțetul, apa, sarea, zahărul, mirodenii și puneți la fiert cu capac.Când saramura a dat în clocot 2-3 minute, lăsați  3-4 minute la o parte și apoi adăugați cu un polonic în borcane.

Puneți repede capacul și închideți etanș, după care puneți borcanele pentru 8-10 ore în cuptorul cald pentru a se răci lent.

Iată niște idei de amestec de gusturi:

  • Piersici murate cu ardei iute, oțet de mere, busuioc, cuișoare și ghimbir.
  • Prune murate cu anason stelat, cardamon, scorțișoară și boabe de piper.
  • Afine murate cu șalotă, lavandă și cimbru.
  • Cireșe murate cu rozmarin, vanilie, boabe de piper roz și scorțișoară.
  • Fructe amestecate murate cu anason stelat, boabe de piper roz, chili și cimbru. 
  • Struguri murate cu hrean, boabe de muștar,  ienibahar boabe, coriandru

 


Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

 

Produse recomandate: 

plationline_ro