RETETE

LIMONADĂ DE CASĂ

16.02.2022 09:04
Gastrotech
Gastrotech

Limonada este atât de simplă, încât, de obicei, nu îi acordăm prea multă atenție… lămâie, apă, zahăr și este gata. Totuși cum puteți să preparați una cu adevărat delicioasă? În cazul unei limonade, este greu să vorbim despre reguli și proporții, unii iubesc mai acru, alții mai dulce, unii cu apă necarbogazoasă, alții cu sifon, cu sau fără gheață. 

Iată câteva sfaturi pentru a obține o limonadă bună, gustoasă și sănătoasă:

 

Din sucul de lămâie proaspăt stors

Există o regulă: niciodată să nu faceți limonadă din suc de lămâie de la magazin. Este o mare diferență dintre limonada făcută din suc proaspăt stors și cea făcută din suc cumpărat din magazin.

Cu sirop de zahăr 

Zahărul nu se topește corespunzător în limonadă. Limonada în sine rămâne acră, iar zahărul dulce se acumulează pe fundul paharului, de aceea, vă sfătuim să folosiți tot timpul sirop de zahăr. De obicei, se face în raport de 1:1, deci de ex: la 1 cană de zahăr adăugați 1 cană de apă. Gătiți până când zahărul este complet dizolvat, dar nu așteptați până devine caramel. Important este ca atunci când siropul este gata, să-l lăsați să se răcească complet.

Indulciți cu sirop de fructe

În loc de sirop de zahăr, puteți îndulci limonada și cu sirop: poate fi sirop de soc, sirop de zmeură, sirop de cireșe, orice aromă vă place. În funcție de dulceața siropului, poate fi necesar să adăugați mai mult decât sirop de zahăr, dar astfel obțineți o limonadă aromată.

Amestecați citrice

Nu doar lămâile pot intra în limonadă, puteți amesteca portocalele, grapefruit și limele. Tot timpul spălați bine citricele și dacă puteți, folosiți fructe organice. Puteți folosi sucul proaspăt stors al citricelor sau tăiați în felii cu coajă, deoarece coaja lor dă aromă băuturii.

Cu fructe proaspete 

Limonada o puteți aroma nu doar cu sirop, ci și cu fructe proaspete sau congelate: zmeura, căpșsuni, pepene, afine, piersici, etc. zdrobiți sau tăiați în jumătate, apoi aruncați în limonadă și lăsați să stea. Dacă folosiți fructe zdrobite sau piure de fructe, aroma acestora va fi mai intens, iar cele tăiate în jumătate vor fi mai mult un element vizual, cu mai puțin gust.

Cu ierburi aromatice

Busuiocul se potrivește foarte bine cu lămâia. Zdrobiți câteva frunze spălate de busuioc, apoi lăsați în apă ceva timp, până se infuzează aroma. Puteți și să fierbeți ierburile aromatice în siropul de zahăr pentru o aromă mai puternică.

Dacă doriți un gust diferit de cea de busuioc, puteți folosi mentă, roiniță, lavandă, soc, rozmarin sau tarhon, ca în Georgia.

Cu condimente alese, pentru o aromă picantă

Ghimbirul este cel mai bun prieten al lămâii. Pentru 1,5 litri de apă aprox. radeți o bucată de 2-3 cm de ghimbir, apoi amestecați în siropul de zahăr și gătiți cu el. Când siropul s-a răcit, adăugați în limonadă. 

Dacă doriți un gust mai interesant și special, puteți înnebuni băutura cu condimente alese. Scorțișoara, cuișoarele, vanilia și anasonul se potrivesc cu lămâia și adaugă un gust foarte plăcut. Merită să încercați să puneți în sirop, puțin piper negru proaspăt măcinat sau mai degrabă măcinat grosier sau chilli, pentru o limonadă picantă.

La final, cea mai bună parte este că orice aromă puteți amesteca după gust, chiar e recomandat să vă jucați cu gusturile și culorile, oricum o să obțineți o băutură energizantă și sănătoasă.

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 




plationline_ro