RETETE

DROB DE MIEL

13.04.2022 11:22
Gastrotech
Gastrotech

Drobul de Paște se prepară în fiecare regiune și în fiecare casă, după rețete diferite. Un lucru totuși e sigur, nu lipsește niciodată de la masa de Paște și are un gust senzațional, fin, aromat și cremos.

Drobul de miel nu este înecăcios, ci suculent și aromat, are o dulceață aparte.

Ingredientele principale pentru DROB DE MIEL sunt organele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri de primăvară (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuştean), ouă (crude şi fierte), pâine înmuiată în apă sau lapte.

 

Organele mărunțite se fierb sau se călesc și se amestecă cu celelalte ingrediente ( ouă, condimente  și verdețuri mărunțite). 

O formă de drob / cozonac tapetată cu prapure, peste care adăugați preparatul obținut.  În majoritatea variantelor se aşază ouă fierte în centrul acestuia și se acoperă totul cu prapure și se gătesc  la cuptor.

În caz că, la cineva nu-i place gustul prea intens al cărnii de miel, sunt multe alternative pentru drobul de Paște. Puteți prepara din organe de pui sau porc, dar și fără carne pentru vegetarieni.

 

Iată niște idei de drob, diferite de cele tradiționale:

  • Drob cu ouă de prepeliță
  • Drob în foietaj sau plăcintă, în loc de prapure 
  • Drob de pui cu măsline verzi 
  • Drob cu legume şi soia 
  • Drob pentru Paște din legume
  • Drob din ficat de pui cu ciuperci
  • Drob de porc sau vițel

 

Cîteva sfaturi și trucuri utile pentru drobul de miel:

  • Pentru un gust mai proaspăt, adăugați 3-4 frunze de mentă proaspete, tocate fine
  • Niciodată nu tăiați drobul cald! Ideal este să îl țineți la frigider înainte de a fi tăiat
  • Dacă nu suportați gustul intens de miel, adăugați pulpă de porc sau organe de pui.
  • O altă practică pentru a diminua gustul de miel este să țineți organele în apă cu oțet înainte de a le prepara.
  • Nu folosiți ficat în exces,dar nici mărar. Astfel evitați să obțineți un drob amărui.
  • Pentru a da consistență și dulceață,  folosiți mai multe organe de la pui și carne de pe piept.
  • În loc de prapure puteți folosi liniștit aluat de foietaj sau plăcintă, astfel drobul va  deveni și mai consistent.
  • Drobul se poate găti și în formă de tort sau kuglof, pentru o formă mai specială

 

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro