RETETE

PUI SICILIAN LA GRĂTAR

03.05.2022 13:00
Gastrotech
Gastrotech

 

Începe sezonul de grătar și gătit în aer liber. Carnea de pui este ușor de preparat la grătar, dar dacă nu acordați atenție anumite sfaturi și trucuri, carnea de pui se poate usca ușor. Asigurați-vă că, marinați carnea înainte de a o pune la grătar.

Puteți prăji legumele împreună cu carnea, le puteți pune într-un sandviș și le puteți servi cu o salată proaspătă și suculentă.

Merită să încercați această rețetă simplă de pui marinat la grătar, deoarece este un prânz sau o cină ușoară și este și sănătoasă. 

Dacă nu doriți să aprindeți focul la grătar, puteți prepara această rețetă și pe aragaz într-o tigaie sau pe o placă grill din fontă.

 

Ingrediente:

  • 4 caței mari de usturoi, presați
  • 2 lingurițe de unt la temperatura camerei
  • 1/2 linguriță cremă de ardei iute/sos
  • 4 buc piept de pui dezosat și feliat
  • suc proaspăt din 2 lămâi
  • suc proaspăt din 2 portocale
  • 1/2 cană de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de lichior de portocale
  • 2 linguri de sos barbeque
  • 1 cană de măsline negre
  • sare și piper
  • 2 lămâi și pătrunjel proaspăt pentru garnitură

 

Mod de preparare:

Amestecați într-un bol de mixare usturoiul presat, untul topit, sosul de ardei iute și faceți din el un sos de marinat. Presărați feliile de pui cu sare, piper negru proaspăt râșnit după gust și peste carnea de pui turnați marinada și amestecați bine bucățile de carne.

Dacă feliile de pui sunt mai subțiri, ungeți cu o pensulă pe ambele părți și puneți-le la o parte la rece, pentru cel puțin 2 ore, ideal este sa stea peste noapte. 

Înainte de a vă apuca de gătit, cu o jumate de oră înainte, scoateți carnea din frigider, și lăsați-o să ajungă la temperatura camerei. În acest fel, evitați să preparați carnea doar pe jumătate!

Preîncălziți grătarul cel puțin cu 30 minute înainte de utilizare și pentru a preveni lipirea cărnii de grătar, pregătiți întotdeauna grătarul. Ungeți grătarele cu ulei de măsline pentru a preveni lipirea. Puneți bucățile de pui pe gratar si gătiți-le timp de  20-30 de minute la foc mediu mic.

Între timp, amestecați celelalte ingrediente într-un bol de mixare mare și adânc, adică: sucul de lămâie și portocale, ulei de măsline, lichiorul de portocale, sosul barbeque și măslinele negre. Amestecați bucățile fierbinți de pui, scoase de pe grătar, în acest dressing. Se ornează cu pătrunjel proaspăt și rondele de lămâie și se servește lângă o salată proaspătă. 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

 

plationline_ro