RETETE

COCKTAIL MIMOZĂ DE RODIE

09.02.2022 11:36
Gastrotech
Gastrotech

 

Dulci și ușor acide, această mimoză de un roșu rubiniu este un cocktail elegant pentru o seară romantică. 

Mimoza este unul dintre cele mai populare cocktailuri clasice: un amestec simplu de suc de portocale și șampanie. Mimoza de rodie este un cocktail mai special, în care se combină sucul de rodie cu Aperol și vin spumant, perfect pentru sezonul rodiei.

 

Ingrediente:

  • suc de rodie
  • Aperol (folosiți suc de portocale dacă nu aveți Aperol)
  • șampanie, vin spumant sau Prosecco

 

Mod de preparare:

Puteți face o mimoză de rodie cu suc cumpărat sau o stoarceți singur! De fapt, este foarte ușor să faceți  suc proaspăt stors, deși durează doar câteva minute. Sucul rezultat are o culoare mai strălucitoare și un pic mai dulce ca aromă! Veți avea nevoie de aproximativ 2 rodii medii, pentru a obține 1 cană de suc de rodie. Tăiați și scoateți semințele de rodie, apoi puneți semințele într-un borcan sau shaker, iar cu ajutorul unui muddler zdrobiți bine. Strecurați și este gata!

Aperol este un aperitiv italian, amar, cu o culoare portocaliu strălucitoare și o aromă ușor dulce și merge foarte bine cu acest cocktail. Dacă nu aveți acasă Aperol, puteți să înlocuiți cu suc de portocale, nu are același gust, dar și așa este foarte delicios.

În cele din urmă, puteți folosi orice tip de vin spumant pentru această mimoză de rodie! Șampania folosită la acest cocktail este cea clasică, dar este foarte bună și cu Prosecco. Este puțin mai dulce dar și mai ieftină, dacă folosiți Prosecco în loc de Șampanie. Evident, puteți folosi și un vin spumant sec.

În mimoza clasică adăugați mai întâi șampanie/vinul spumant/ Prosecco: astfel se evită umplerea excesivă a paharului, cu bule de șampanie necontrolate. Dar pentru mimoza de rodie, recomandăm să adăugați șampania ultima dată. 

Puneți câteva semințe de rodie și o felie de portocală, într-un pahar înalt pentru șampanie, apoi turnați sucul de rodie (aproximativ 1/4 de pahar) și aperol (1/4 de pahar), peste turnați  șampania (2/4 de pahar). La final, decorați cu creangă de rozmarin proaspăt.

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro