RETETE

PLĂCINTĂ DE CARNE - DIN CARNEA RĂMASĂ DE DUPĂ SĂRBĂTORI

03.01.2022 10:50
Gastrotech
Gastrotech

Dacă nu s-a servit toată friptura şi nimeni nu mai vrea să mănânce din ea, pentru că deja s-au săturat de gustul ei, transformați-o într-o plăcintă de carne, popular engelziilor, care se face din carne cu legume, acoperită cu piureul de cartofi.

Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 30 minute
Porții: 6

Ingrediente:

  • 500g carne
  • o ceapa mare
  • 500 g de roșii tocate sau pastă de roșii
  • 1 lingură de făină pentru sos
  • 2 cătei de usturoi
  • 500 g amestec de porumb, mazăre și morcov congelat
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • piure de cartofi

Mod de preparare:

Într-o tigaie, se călește ceapa tocată la foc mic, până se înmoaie. Adăugați friptura și carnea rămasă de sărbători, o tocați mărunt și o condimentați cu sare și piper. Roșiile tocate sau pasta de roșii se adăugă peste carne, iar la sfârșit adăugați sosul de Worcestershire și usturoiul pisat, gătiți timp de 5 minute. Gustați și adăugați condimente suplimentare, dacă este necesar.

Între timp, puneți o oală cu apă și sare la fiert pentru legumele congelate și le fierbeți.

Într-o tavă de sticlă, termorezistentă Yena, așezați amestecul de carne, peste care adăugați legumele fierte, iar la final piureul de cartofi. Presărați parmezan ras și puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180*C pentru 25-30 minute, până când piureul capătă o culoare ușor aurie!

Se servește cu poftă!

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro