RETETE

SOMON MARINAT LA GRĂTAR

23.03.2022 15:01
Gastrotech
Gastrotech


Una dintre cele mai delicioase preparate din pește la grătar este somonul.

Vă propunem o  rețetă rapidă de file de somon marinat la grătar, servit cu sos de lămâie și salată verde crocantă. 


Ingrediente:

  • 2 felii de file de somon
  • 45 ml sherry uscat
  • 30 ml sos de soia
  • 15 ml ulei de susan
  • 25 g ghimbir tocat
  • 30 g unt 
  • 1 praf de piper măcinat
  • 4 felii de lămâie
  • 100 ml smântână de gătit
  • 1 lămâie
  • o legătură de pătrunjel verde
  • fulgi de chili după gust

 

Mod de preparare:

Începeți cu prepararea marinadei, într-un bol amestecați sherry-ul uscat, sosul de soia, uleiul de susan și ghimbirul proaspăt tocat.

Puneți peștele într-un vas plat sau chiar într-o farfurie, înmuiați bine cu marinda și lăsați cel puțin o jumătate de oră.

Între timp, încălziți grătarul la temperatură medie și apoi îl ungeți.

Așezați cu grijă feliile de somon pe grătar și puneți peste fiecare felie câte o bucată de unt. 

Timpul de grătar va depinde în mare măsură de grosimea feliilor, dar cu siguranță 10 minute vor fi suficiente. Somonul trebuie să rămână fraged, cu carne lucioasă în interior.

Din marinada rămasă pregătiți un sos. Începeți să fierbeți într-o cratiță sosul de smântâna pentru gătit cu marinada rămasă, adăugați coaja rasă de lămâie, de preferință netratată, o jumătate de suc de lămâie, condimentați cu sare și piper și adăugați pătrunjel verde mărunțit și chili după gust la final. Mai amestecați puțin, apoi trageți de pe foc.

Odată ce somonul este gata, serviți imediat cu sosul încă cald și salata verde crocantă.

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro