RETETE

TAPADO - Supa de fructe de mare și nucă de cocos

30.06.2022 10:28
Gastrotech
Gastrotech

Cu aroma sa tropical însorită, supa tapado guatemaleză este una dintre cele mai populare mâncăruri tradiționale de pe coasta caraibiană. Este foarte ușor de preparat, savuroasă, din fructe de mare, plantain, lapte de cocos și condimente proaspete.

Timp de preparare: 60 minute
Porții: 4 pers

 

Ingrediente:

  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 1 ceapă mică, curățată și tăiată în felii subțiri
  • 2 căni de lapte de cocos
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 1/4 linguriță de achiote (annatto) măcinat (opțional)
  • 1 ardei gras roșu mediu, tăiat în fâșii subțire
  • 1,1/2 kg de pește (pește de mare: cod, biban sau chiar rechin) file tăiate în bucăți și capul
  • 1 kg fructe de mare (creveții, scoici, homar, stridii, etc.)
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1 plantain / banane de gătit mediu, decojite și tăiate în bucăți
  • 1 roșie medie, tăiată în cubulețe
  • 1 legătură de frunze de coriandru tocate mărunt
  • fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare:

Turnați uleiul vegetal într-o oală, la foc mediu și adăugați ceapă, usturoiul și ardeiul roșu și prăjiți până se înmoaie, aproximativ 1-2 minut. Adăugați capetele de pește, sare și acoperiți-le cu apă. Gătiți aproximativ 20 de minute, cu capac și la foc mediu.

Când capetele de pește sunt fierte, scoateți din oală, extrageți toată carnea lor cu o furculiță și puneți-o înapoi în supă. Adăugați roșiile tăiată în cubulețe, condimentele, laptele de cocos și fructele de mare, cu excepția creveților și a fileurilor de pește și se fierbe iarăși timp de 10-15 minute.

Decojiti bananele de gătit, tăiați-le în bucăți și adăugați-le în supă. La sfârșit se pune în supă fileurile de pește și creveții, acoperiți și la foc medie mai lăsați la fiert încă 5 minute.

Se condimentează după gust, cu sare și piper negru, proaspăt măcinat. Se ornează cu coriandru tocat și fulgi de nucă de cocos.

În Guatemala, tapado este adesea servit cu un pește întreg prăjit și crocant deasupra.

 


Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

 

plationline_ro