RETETE

CONOPIDĂ PICANTĂ LA CUPTOR

09.12.2021 11:54
Gastrotech
Gastrotech

 

Conopidă la cuptor este o rețetă de post sănătoasă și delicioasă cu îngrediente accesibile și gust senzațional!

Pentru a prepara aceasta rețetă simplă aveți nevoie de ingrediente puține și la-ndemânaă pe care le puteți adapta după gust.

 

Timp de pregătire: 10 de minute
Timp de gătire: 30 de minute
Porții: 3-4

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie, cca 500gr
  • 1 linguriță paprika afumat dulce
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1/2 legătură de mărar

Pentru dressing:

  • 1 iaurt vegan din nuci de caju sau cocos
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriță praf de usturoi


Mod de preparare:

Curățați frunzele și cotorul conopidei și desfaceți în buchetele mici, egale. Spălați sub un jet de apă rece și lăsați să se usuce bine. Într-un vas amestecați sarea, piperul, paprika afumată dulce, chimenul, usturoiul și uleiul de măsline. În acest ulei condimentat adaugați conopida și amestecați cu grijă până când toate buchetele sunt perfect acoperite cu amestecul de ulei.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt așezați conopida condimentată într-un singur strat și coaceți la cuptor preîncălzit la 180°C pentru cca 15 de minute, apoi întoarceți buchetele pe celalaltă parte și mai coaceți încă 15 minute, până când legumele se rumenesc frumos.

După ce scoateți din cuptor, amestecați cu părtunjel proaspăt verde și mărar tocat grosier.

Din iaurt faceți un dressing rapid și răcoritor cu un pic de sare și piper, usturoi și o picătură de zeamă de lămâie.

Poftă bună!

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro