RETETE

ICED COFFEE: CAFEAUA DE VARĂ!

07.07.2022 11:57
Gastrotech
Gastrotech

Cafeaua și gheața sunt prieteni vechi, faceți o cafea rece răcoritoare cu gheață!Puteți turna espresso-ul obișnuit peste cuburile de gheață, puteți servi înghețată de vanilie cu cafea sau pentru cei cu adevărat experimentali, puteți înmuia cafeaua măcinată în apă rece.

Pentru o băutură mai specială încercați aceste rețete răcoritoare de cafea cu gheață pe care să le savurați în această vară!

SPECIALITĂȚI DE CAFEA CU GHEAȚĂ

Dacă doriți să creați ceva cu adevărat special, puteți încerca espresso tonic, unde mai întâi turnați tonicul într-un pahar plin cu multă gheață, apoi adăugați cu grijă un espresso simplu sau dublu deasupra, la sfârșit aromatizați și decorați cu o felie de lămâie și câteva frunze de mentă. ;)



BANANA FRAPPE

Bananele congelate adaugă o aromă și o textură fantastică acestui frappé. Este perfect pentru un mic dejun de weekend sau pentru a vă revigora după-amiaza.

Ingrediente:

  • 1 cană de cafea proaspăt preparată
  • 3 banane congelate, tăiate felii
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 6 păstăi de cardamom zdrobite (opțional)
  • 1 păstaie de vanilie (opțional)
  • 1 lingură de miere
  • 1 cană de lapte de migdale sau de cocos
  • gheață
  • frișcă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Amestecați laptele, banana și mierea și condimentele într-un blender; amestecați până când se omogenizează, aproximativ 1 minut. Umpleți două pahare cu, cuburi de gheață și împărțiți cafeaua în pahare. Turnați laptele cu banane, deasupra, împărțindu în mod egal în pahare. Deasupra ornați cu frișcă și serviți imediat.

 


 

MOJITO ICED COFFEE 

Adăugați o notă de vacanță la cafeaua rece de dimineață cu această băutură de cafea inspirată de mojito. Păstrați rețeta așa cum este pentru un deliciu de zi cu zi, sau îmbunătățiți cu o doză de rom negru în timpul brunch-ului de weekend.

Ingrediente:

  • 10 frunze mari de mentă proaspătă
  • coaja de la 1 lime
  • 1 lingură de zahăr brun
  • gheață
  • 1 espresso
  • frișcă (opțional)
  • rom negru (opțional)

 

Mod de preparare:

Amestecați frunzele de mentă, coaja de lime și zahărul brun într-un shaker și zdrobiți cu ajutorul unui muddler. Umpleți shakerul cu gheață și adăugați cafeaua. Închideți și agitați energic timp de 20 de secunde sau până când partea exterioară a shakerului este complet înghețată. Strecurați într-un pahar umplut cu gheață. Se poate servi cu un strop de frișcă, dacă doriți. Adăugați rom negru, dacă doriți să îl transformați într-un cocktail. Ornați cu mentă proaspătă suplimentară și serviți imediat.

 


 

ICE COFFEE LEMONADE

Dulce, răcoritoare și cofeinizată: singura modalitate de a nu te îndrăgosti de această Coffee Lemonade este să nu bei din această perfecțiune.

Ingrediente:

  • 1 ceașcă de cafea rece
  • ½ ceașcă de suc de portocale
  • ⅓ ceașcă de suc de lămâie, proaspăt stors
  • ⅓ ceașcă de miere
  • aproximativ 2 cești de cuburi de gheață

 

 

 


Mod de preparare:

Trebuie doar să amestecați toate ingredientele și e și gata. Nu poate fi mai ușor de atât, totuși sunt niște trucuri, pe care dacă le respectați, veți obține o băutură de cafea extraordinară.

Sucul de portocale: folosiți suc fără pulpă. Dacă îl aveți doar cu pulpă, sau îl obțineți proaspăt din fruct, strecurați înainte.

Cafea: pentru această rețetă este recomandat, să folosiți cafea preparată la rece, sau măcar să fie răcită la amestecare. Dacă o vreți mai cofeinizată, puteți folosi și shot-uri de espresso.

Suc de lămâie: folosiți întotdeauna suc de lămâie proaspăt. Sucul de lămâie îmbuteliat face ca limonada de cafea să aibă un gust puțin ciudat.


Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

 

Produse recomandate: