RETETE

CIORBĂ DE VARZĂ ACRĂ CU PERIȘOARE CA-N ARDEAL

03.01.2022 09:09
Gastrotech
Gastrotech

 

După atâtea mese festive și sărbători, o ciorbă delicioasă este bine venit.
Supa de varză murată cu perișoare, așa cum se prepară în Ardeal, o să fie pe placul tuturor. Este făcută din varză acră, bogată în vitamina C, este o ciorbă simplă, rustică, dar pur și simplu genială din punct de vedere al gustului.

Timp de pregătire: 30 minute
Timp de gătire: 1,5 ore
Porții:8

Ingrediente:

  • 500-600 gr costiță de porc
  • 0,5 kg carne de porc tocată
  • 3-4 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 pătrunjel
  • 2 linguri de ulei sau 1 linguriță de untură
  • 2 linguri de făină
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1-1.5 l ml zeamă varză (moare)
  • 500 g varză acră tocată mărunt
  • 2-3 linguri de orez
  • sare, piper, boia de ardei dulce
  • smăntână și pătrunjel verde pentru servire

Mod de preparare:

Începeți cu legumele, morcovul și pătrunjelul, le spălați și curățați bine, după care dați prin răzătoare, iar apoi îl căliți în puțin ulei sau untură, ca să dea o culoare frumoasă ciorbei. Costița se pune la fiert în apa rece cu puțină sare. După ce se fierbe, adăugați legumele tocate și ceapa.

Condimentați carnea tocată într-un bol, cu sare, piper, piper roșu, usturoi zdrobit și formați perișoarele, care se adaugă în ciorbă. La sfârșit adăugați orezul și gătiți până se înmoaie totul.

Când ciorba este aproape gata, puneți într-o tigaie făina și prăjiți ușor, adăugați boia de ardei și înainte de a prăji boia, amestecați cu ulei.Lăsați pe foc câteva secunde, după care adăugați 2-3 linguri de supă, amestecați bine și totul se va turna în supă. Amestecați constant pe foc mic până la clocot.

Ciorba de varză acră se servește cu smântână și pătrunjel verde proaspăt.

Poftă bună!

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

 

plationline_ro