RETETE

SUPĂ DE CREMĂ DE CARTOFI NOI CU RICOTTA

20.06.2022 10:52
Gastrotech
Gastrotech

Este o supă foarte delicioasă, care se poate servi atât caldă cât și rece, cremoasă și ușoară, potrivită sezonului.

Este ușor de preparat, necesită doar puține ingrediente, iar rezultatul este o supă fină, cremoasă și aromată. Știm cu toții că, ingredientele de sezon din grădină sunt cele mai gustoase și sănătoase, pentru asta merită încercată această supă din cartofi noi.

Timp de preparare: 30 minute
Porții: 4 pers

Ingrediente:

  • 700 g de cartofi noi
  • 1 praz
  • 250 g ricotta (se poate înlocui cu brânză de vacă)
  • 1000 ml supă de legume sau apă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3-4 vârfuri de nucșoară măcinată
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • parmezan la servire
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Curățați prazul și tăiați-l rondele. Spălați cartofii noi și tăiații bucăți mici. Într-o oală căliți în ulei de măsline, prazul câteva secunde, după care adăugați cartofii și turnați peste supa de legume sau apă. Condimentați cu sare și lăsați să se fiarbă sub capac timp de 15-20 minute, până cartofii sunt moi.

Supa gătită o mixați cu blenderul de mână până devine omogenă și cremoasă. Adăugați brânza ricotta sau de vaci, condimentați cu piper și nucșoară și dacă mai simțiți nevoia adăugați sare. Mai gătiți câteva minute și e gata.

Dacă vi se pare că supa este prea groasă, diluați cu apă după gust.

La servire, în vasele ceramice, se pune peste supă fulgi de parmezan, un strop de ulei de măsline și busuioc.

 


Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

 

plationline_ro