RETETE

Mousse de ciocolata

05.02.2021 19:26
Gastrotech
Gastrotech

MOUSSE DE CIOCOLATA

Mousse-ul de ciocolata, o spuma aerata, fina si cremoasa!

Este un desert usor si rapid, are putine ingrediente, arata prezentabil. Poate fi consumata vara sau iarna, oricand avem nevoie de un rasfat. Recomandam pentru toti cei care iubesc dulcurile cu ciocolata.

Ingrediente:

• 85 gr ciocolata (70% cacao)
• 85 gr unt (82% grasime)
• 30 ml cafea expresso tare
• 2 oua
• 85 gr zahar + 1/2 lingura zahar
• 15 ml rom
• 1 lingurita apa
• putina sare


Mod de preparare:

Crema de ciocolata: intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, untul taiat cubulete si cafeaua. O asezam pe o oala cu apa care fierbe incet (focul dat la minim sub ea) si amestecam rar cu un tel pana totul e topit si omogenizat. Punem craticioara deoparte.
Crema de oua: in alta craticoara punem galbenusurile oualor, 85 gr zahar, romul si apa. O asezam pe oala cu apa care fierbe incet si cu un tel batem bine amestecul pe abur, pana zaharul e complet topit. Va dura cam 8-10 minute daca faceti operatia manual. Puteti insa sa folositi si un mixer. Cand zaharul e complet topit (treceti cu degetul pe fundul craticioarei si simtiti daca mai sunt granule netopite de zahar), luati craticioara de pe abur si puneti-o cu fundul intr-un vas in care ati pus apa rece gheata. Continuati sa amestecti cu telul pana crema de oua e racita, cam 3-4 minute. Veti simti cum crema se ingroasa si la final va curge de pe tel in fir gros. Verificati crema cu degetul si cand o simtiti la temperatura camerei e gata.
Turnati crema de ciocolata peste crema de oua si omogenizati, amestecand usor cu telul. Adaugati si foarte putina sare. Puneti crema obtinuta intr-un bol incapator, pentru ca la pasul final aveti nevoie de spatiu pentru amestecare.
Spuma: albusurile oualor le bateti spuma cu mixerul. Cand incepe sa se formeze spuma adaugati restul de zahar (1/2 lingura) si continuati sa bateti pana spuma sta pe tel. E important ca spuma sa fie bine batuta: rasturnati bolul cu fundul in sus si daca spuma nu curge din el, e ok.
Acum urmeaza cel mai important pas, cel care va da textura aerata: puneti 1/3 din spuma de albusuri peste crema. Cu telul amestecati usor: bagati telul sub spuma si ridicati... repetati aceasta miscare pana cele doua sunt omogenizate. Nu trebuie sa fie perfect omogenizate, amestecati pana nu se mai vad dare groase albe prin crema. Adaugati inca 1/3 din spuma si repetati amestecarea usoara de jos in sus. La final incorporati restul de 1/3 din spuma. Tot timpul miscarile sa fie usoare, sa nu amestecati vartos, fiindca spuma se va lasa si mousseul nu va mai fi aerat.
Portionati spuma in pahare. Si acum miscarile trebuie sa fie usoare. Luati spuma usor cu o lingura/lingurita si lasati-o sa curga in pahar. Nu amestecati in pahare, nu nivelati! Daca doriti sa se aseze spuma mai bine in pahare bateti-le usor cu fundul de masa. Dati mousse-ul la frigider, minim 4 ore sau peste noapte.
Deasupra ornati cu ciocolata, frisca, boabe de cafea.

Sursa: e-retete.ro

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate:

 

 

 

plationline_ro