RETETE

TARTĂ DE CIOCOLATĂ

15.11.2021 08:51
Gastrotech
Gastrotech

 

Vrei să te simți cu adevarat răsfățată? Există o singură opțiune: ciocolată.

Cremă bogată de ciocolată cu multă alune și nuci + cu extra ciocolată :), un desert minunat pentru toți iubitorii de ciocolată. Dă un final impresionant la o cină specială și un plus demn la un bufet de desert. Tarta este înebunit cu un pic de sare de mare pentru un plus de gust captivant.
Iată rețeta de care aveți nevoie pentru a amesteca acele arome de bucurie a ciocolatei.

Timp de pregătire: 50 minute
Porții: 12 feli

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 235 gr făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 120 gr unt nesărat
  • 60 ml de apă rece

Pentru cremă ganache de ciocolată:

  • 250 gr de ciocolată neagră cu minim 50 % cacao
  • 125 gr de ciocolată de manaj
  • 4 linguri unt nesărat
  • 450 gr frișcă cu min. 30% grăsime
  • 3 linguri zahăr
  • 1/2 linguriță sare

Pentru decorare:

  • 2 linguri nuci măcinate și câteva nuci întregi
  • 2 linguri alune mixte prăjite (nucă caju, alune, arahide, etc.)
  • 2-3 felii confiate de portocale
  • bucăți mari de ciocolată
  • sare de mare


Mod de prepaprare:

Pentru a face aluatul, adăugați într-un bol făina, sarea, untul și amestecați. La sfărșit adăugați și apa până când obțineți un aluat moale, pe care puteți întinde cu degete. Puneți în frigider timp de 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180° C și ungeți ușor o formă tartă în care întindeți aluatul și înainte de a pune în cuptor, cu ajutorul unei furculite înțepați din loc în loc, să nu se umfle.

+ un sfat practic:

Puneți peste aluat o foaie de copt, peste foaia de copt puneți 1 cană de boabe de fasole sau orez (greutatea acestor boabe vor impiedica aluatul să se umfle.) Coaceți până aluatul este pe jumătate coaptă, apoi înlăturați „grautatea”.

Pentru a face crema de ganache, amestecați într-o cratiță ciocolata amărui, ciocolata de menaj, untul și puneți la foc mediu/mic. Amestecți cu un tel de bucătărie până se încorporează crema și apoi adăugați frișca, zahărul și sarea.

Gătiți, amestecând continuu frecvent la foc mic (aproximativ 5 minute) până când ciocolata și untul se topesc și amestecul este omogen. Turnați crema de ganache de ciocolată în tartă răcită și lăsați în frigider până când ganache-ul începe să se întindă, cel puțin 2 ore.

La final decorați după gust cu nuci și alune mixte prăjite, felii confiate de portocal, ciocolată și un vârf de sare de mare pentru un plus de senzație. Dacă doriți o senzație și mai intenzivă. Serviți rece din frigider și taieți în felii cu ajutorul unei cuțit umed. Poftă bună.

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

 

plationline_ro