RETETE

SUPĂ CREMĂ DE LINTE ÎN STIL TURCESC

09.12.2021 12:28
Gastrotech
Gastrotech

Dacă va-ți săturat de supa de cremă de dovleac dar tot aveți poftă de o supă cremosă potrivită pentru sezonului rece, vă propunem această supă de linte picantă delicioasă.

Ingredientul principal este lintea roșie iar specialitatea mentă și chilli. Lăsați să sta peste noapte și mâncați abia a doua zi, pentru un gust maxim.

 

Timp de preparare: 50 minute
Porții: 4

Ingrediente:

  • 250 gr linte roșie
  • 1 ceapă tocată
  • 1 morcov
  • 1/4 unt vegan sau ulei
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 1,5-2 l apă sau supă de legume
  • sare, piper
  • 1 linguriță chili
  • 1 linguriță cimbrișor
  • 1/2 linguriță scorțișăoară
  • 1 linguriță mentă uscată sau o legătură de mentă proaspătă
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • lămâie

Mod de prepaprare:

Topiți untul la foc mic într-o oală și adăugați ceapa tocată. După ce se clătește puțin ceapa, adaugați usturoiul, morcovul tăiat în bucăți, sarea și piperul. După ce legumele s-au înmuiat puțin, adăugați lintele, pastă de roșii, înclusiv apa și fierbeți supa cca 30 minute la foc mic.

Adaugăți restul de ingrediente: chilli, scorțișoara, chimion, cimbrișor, mentă, și mixați cu ajutorul unui blender vertical până devine omogenă și cremoasă. Puneți la loc pe foc pentru câteva minute și dacă e prea consistentă mai adaugă supă de legume sau de pui.

Supa se servește caldă, decorată cu câțiva stropi de zeamă de lămâie, cu crouton și mărar proaspăt.

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro