RETETE

3 COCKTAIL-URI DE TOAMNĂ

14.09.2022 11:45
Gastrotech
Gastrotech

Cocktailurile de toamnă sunt caracterizate de arome bogate; gândiți-vă la armonia dintre rom și mărul dulce, la bourbonul condimentat cu o notă de nucșoară și vanilie. Iar dacă sunteți în căutarea unei arome mai ușoare, nimic nu este mai bun decât un amestec de prosecco, pere, ghimbir și salvie, dar nu puteți da greș cu o combinație de gin și lămâie cu puțin rozmarin. 

Iată câteva rețete de cocktailuri gustoase.

COCKTAIL PROSECCO CU GHIMBIR ȘI SALVIE 

Ingrediente (8-10 pahare):

  • 1 sticlă de prosecco
  • 1 cană de miere
  • 3 căni de apă
  • 2 pere tăiate cubulețe
  • 1 ghimbir mai mare tocat
  • 20 frunze de salvie proaspete + 10 pentru decorare

Într-o cratiță, facem un sirop din miere și apă, la foc mediu, până când obținem o stare uniformă. Adăugăm pere, ghimbir și frunze de salvie în sirop. Lăsăm să se evapore și amestecăm până când lichidul scade la 1/3 (aproximativ 15-20 de minute). Când terminăm, scoatem de pe foc și lăsăm să se răcească încă 10 minute.

Apoi scoatem ghimbirul și frunzele de salvie din sirop, punem puțin sirop și cuburile de pere în paharele de vin. În cele din urmă, turnăm doar cu puțin prosecco și este gata pentru servire!

 

COCKTAIL BELLINI - Rețetă originală

Ingrediente:

  • 2/3 cești de suc de piersici proaspete
  • 1 linguriță suc de zmeură
  • 1 sticlă vin alb spumant

Acest cocktail a fost inventat de italianului Giuseppe Cipriani in anul 1934. Acesta lucra la Harry's Bar in Veneția. Cocktailul a fost preparat în onoarea pictorului Giovanni Bellini.

Ernest Hemingway, Sinclair Lewis, Orson Welles beau cu mare cu plăcere "Bellini" în Veneția.

 

 

 

COCKTAIL DE CIDRU ȘI RUM BRUN

Ingrediente:

  • 6 cl de cidru
  • 6 cl rom negru
  • 12 cl de bere de ghimbir extra condimentată
  • 1 jumătate de lămâie verde

Se amestecă cidrul, romul, berea de ghimbir și sucul de la o jumătate de lămâie într-un shaker, până când aromele se amestecă. Se taie felii din cealaltă jumătate de lămâie și se pun în pahare cu un strop de gheață, apoi se completează cu amestecul de cidru și rom.

 

 

 


Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

 

Produse recomandate: 

plationline_ro