RETETE

CINCI RETETE DE CAFELE SPECIALE

30.04.2020 06:41
Gastrotech
Gastrotech

CINCI RETETE DE CAFELE SPECIALE

Cafeua! Cu toţii bem cu plăcere o cafea bună fie cald sau rece, simplu sau mai rafinat. Am colectat câteva rețete de cafele speciale și ți le recomandăm cu mare drag să le pregătești și să te răsfăți împreună cu cei dragi. Desigur, pe lângă Caffe Frappe, Caffe Latte, Cappuccino Vienez și Irish Coffee, regăsești și rețeta celebrei Cafea Dalgona. Ceea ce noi îți putem oferi în plus sunt paharele excepționale de înaltă calitate pentru o servire specială și elegantă. Consultă rețetele, alege cea care îți place cel mai mult și relaxează-te.

 

 

CAFFE FRAPPE CU INGHETATA SI NESS

 

Ingrediente:

2 lingurite de ness

2 linguri de zahar

1 cupa de inghetata de vanilie

150 ml lapte

3 cuburi de  gheata

frisca

 

Mod de preparare:

Intr-un shaker se pune ness-ul, zaharul, 3 linguri de lapte si cuburile de gheata si se agita bine.

Intr-un pahar turnam compozitia obtinuta, restul de lapte si cupa de inghetata de vanilie. Frisca se adauga deasupra, ca decor.

Se serveste cu un pai.

 Sursa: https://suntfericita.manager.ro/


CAFFE LATTE

(FĂRĂ APARAT SPECIAL)

 

Ingrediente:

o portie de espresso

150-200 ml de lapte

 

Mod de preparare:

Cum faci spuma de lapte? Nu ai nevoie de vreun aparat special. O poţi face foarte simplu, în cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să pui lapte fără grăsime sau cu maximum 2% într-un borcan şi să amesteci până când face spumă. Apoi, scoate capacul şi pune borcanul la microunde pentru câteva secunde. Vei avea spuma perfectă pentru un caffe latte.

După ce ai făcut o cafea tare, tare, apoi toarnă într-un pahar lapte cald, exact cât îţi place ţie. Adaugă spuma şi presară deasupra cacao sau scorţişoară pentru a da mai multă aromă cafelei.

Sursa: www.realitatea.net


 

CAPPUCCINO VIENEZ

 

Ingrediente:

10 gr sirop de ciocolată

un espresso lung

frișcă

 

Mod de preparare:

Pune într-un pahar siropul de ciocolată și toarnă peste acesta cafeaua fierbinte. Adaugă frișca și decorează cu fulgi de ciocolată, cacao sau scorțișoară.

 Sursa: www.philips.ro


IRISH COFFEE

 

Ingrediente:

o ceasca de cafea espresso

3-5 linguri de whisky

o lingurita de zahar, de preferinta brun

frisca pentru ornat

 

Mod de preparare:

Torni espresso-ul intr-un pahar transparent.

Adaugi zaharul si amesteci bine. Zaharul va ajuta frisca sa pluteasca la suprafata paharului.

Pui whisky-ul si ai grija sa ramana loc si pentru frisca.

Ornezi cu un strat de frisca, de preferinta proaspat batuta.

Irish Coffee-ul isi dezvaluie cel mai bine aromele cand este consumat cald.

  

Sursa: www.coffeeplace.ro

 


CAFEA DALGONA

 

Ingrediente:

2 linguri de cafea instant;

2 linguri de apă fierbinte;

2 linguri de zahăr;

250 ml de lapte fierbinte.

 

Mod de preparare:

Într-un bol se amestecă zahărul și cafeaua instant, apoi se adaugă apa fierbinte și se amestecă din nou până se omogenizează toate ingredientele. Se mixează mai apoi cu mixerul sau telul aproximativ 5 minute, până se obține spuma cremoasă care a făcut celebră acest tip de cafea. Pe măsură ce mixezi, spuma va crește în volum. Apoi se ia un pahar transparent , se adaugă laptele, deasupra adaugi spuma obținută.

 Sursa: www.sodelicious.ro

DESPRE CAFEA: 

 


Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

 

plationline_ro