RETETE

Pasca traditonala de Paste

08.04.2020 13:49
Gastrotech
Gastrotech

Sa mentinem spiritul inaltator al pregatirilor de Sarbatorile Pascale mai tare ca oricand. Suntem siguri ca stii deja ce bucate vei pune pe masa de Paste, ai inceput sa aduni tot ce ai nevoie, iar noi incercam sa-ti venim in sprijin oferind la preturi reduse articolele necesare.

Verifica oferta noastra si alege produse pentru o noua experienta si mai multa satisfactie.

Ingrediente:

 

Aluat:

  • 400 gr faina alba
  • 80 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua (la temperatura camerei)
  • 60 gr unt topit
  • 80 ml lapte (caldut)
  • 60 ml apa (calduta)

Umplutura:

  • 100 gr branza de vaci cremoasa
  • 30 gr zahar
  • 50 ml lapte
  • 1/2 baton vanilie sau 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingura faina alba
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 ou mare

 

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 4 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu zaharul si sarea.

Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit.

Intr-un bol de mixare se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se framanta bine aluatul, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora.

Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se imparte in doua bucati.

Cu mainile se intinde o bucata foaie rotunda de 26 cm. Se aseaza intr-o tava rotunda detasabila de 26 cm diametru, cu hartie de copt pe fund.

Restul aluatului se imparte in 2 sau 3 bucati. Se intind rulouri subtirele si lungi din aceste bucati. (cca 70 cm lungime). Se impletesc rulourile (daca ati facut 3) sau se rasucesc (daca ati facut 2). Se aseaza impletitura pe marginea tavii

Se introduce tava intr-o punga si se lasa la crescut, la loc caldut, timp de 1 ora.

Pentru umplutura se freaca branza cremoasa cu zaharul, vanilia, laptele si faina. Se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se incorporeaza cu un tel frisca batuta. Se incorporeaza la final albusul batut spuma, dar nu chiar asa tare incat sa stea pe tel.

Se pune umplutura in centrul cozonacului crescut. Se unge pasca cu ou batut cu lapte.

Se coace pasca, la 170 grade pentru 35-40 minute, pana este rumen deasupra. Se lasa la racit complet si abia apoi se poate felia. Pentru un plus de savoare se poate pudra cu foarte putina scortisoara.

 

(Sursa: Ioana Cocian, www.e-retete.ro)

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro