RETETE

SUPĂ CREMĂ DE SFECLĂ CU CARTOFI DULCI

06.01.2022 15:15
Gastrotech
Gastrotech

 

O supă de culoare vibrantă pentru zilele friguroase și gri.

Nimic nu bate legumele de sezon! Sfecla roșie este plină de nutrienți multipli și atunci când este combinată cu cartofi dulci, dar și cu o mulțime de condimente, este irezistibil!

Timp de pregătire: 20 minute
Porții:4

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 buc de sfeclă medie
  • 2-3 cartofi dulci medii
  • 1 l supă de legume
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 1 linguriță de semințe de coriandru măcinate
  • 2 dl crema de cocos sau frișcă de gătit
  • 1 bucată mică de ghimbir
  • 50 de grame de unt
  • sare și piper
  • pentru servire: 5-6 frunze de mentă , crutoane sau semințe, pentru un plus de gust și de consistență

Mod de preparare:

Supa cremă de sfeclă roșie este plină de vitamine, o rețetă sănătoasă și gustoasă, care trebuie încercată.

Este o supă foarte ușor de preparat. Curățați legumele și tăiați-le în bucăți mici. Într-o oală puneți untul la topit și căliți ceapa. Adăugați usturoiul și bucățile de sfeclă roșie cu cartofii dulci. Presărați cu condimente: chimen, coriandru, sare și piper, ghimbirul răzuit; și apoi lăsați câteva minute la foc mediu.

Turnați supa de peste legume, iar după fierbere reduceți focul la mediu-minim. După ce au fiert legumele (cca. 15 minute), se pasați cu un blender vertical, apoi adăugați crema de cocos sau frișca de gătit până se omogenizează frumos. Dacă trebuie, la sfărșit, mai adăugați condimente sau supă de legume.

Se servește fierbinte, cu extra cremă de cocos și puțină mentă proaspătă, dar și cu crutoane sau semințe prăjite.

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro