RETETE

SUPĂ CREMĂ DE SPANAC CU BRÂNZĂ DE CAPRĂ

02.03.2022 14:21
Gastrotech
Gastrotech

Spanacul este bine-venit pentru organismele noastre înfometat primăvara, datorită conținutului ridicat de clorofilă, minerale și vitamine, dar și datorită gustului. Este unul dintre cele mai populare ingrediente de primăvară. Dacă doriți un gust și mai intens și o bogăție și mai mare de vitamine, amestecați spanacul cu urzică, frunze fragede de lobodă sau stevie.

Timp de pregătire: 30 min.
Porție: 4

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de rapiță
  • 400 g spanac
  • 60 g ceapă
  • 2+2 căței de usturoi
  • 1 praf nucșoară rasă
  • sare și piper
  • 500 ml supă concentrată de pasăre sau legume
  • 100 ml de frișcă de gătit
  • 30 g brânză de capră 
  • 15 g semințe de pin măcinat

 

Mod de preparare:

Ceapa tocată se pune la călit într-o cratiță, cu cele două linguri de ulei de rapiță și abia la final se adaugă 2 căței de usturoi zdrobiți.

Adăugați spanacul. Dacă este congelat, e bine așa cum scoateți din ambalaj, nu trebuie nici decongelat, nici mărunțit, deoarece supa va fi oricum pasată la final. Dacă spanacul este proaspăt, trebuie doar să îl spălați și să îl curățați.

Căliți 2-3 minute după care turnați supa concentrată sau apă, peste spanac, cu un praf de sare și lăsați doar 2-3 minute la fiert. Important este faptul că, spanacul nu trebuie fiert în neștire, deoarece își va pierde toate proprietățile nutritive și devine maroniu și spălăcit.

Adăugați frișca de gătit și asezonați cu nucșoară, sare și piper după gust.  Lăsați supa să mai dea un clocot, apoi stingeți focul. Adăugați cei doi căței de usturoi (zdrobiți) și pasați totul cu un blender de mână.

La servire stropiți cu puțin ulei, adăugați brânza de capră și semințe de pin măcinate în supă. Asezonați supa cu piper negru proaspăt măcinat și serviți-o cu pâine prăjită cu usturoi sau crouton.

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro