RETETE

PIFTIE DE PORC CU LEGUME

17.12.2021 19:27
Gastrotech
Gastrotech

Piftia sau răcitura, este nelipsită de pe masa festivă a românilor în timpul iernii. Cei cărora le place, pot mânca la fiecare masă în preajma sărbătorilor, chiar și la micul dejun.

Cu toții avem rețeta de răcitură de porc, moștenită de la bunica. Aceste rețete sunt cele mai bune, dar asta nu înseamnă că nu putem să reinterpretăm puțin.

Nu este greu de preparat, dar câteva reguli trebuie totuși respectate.

 

În primul rând, trebuie să știți ce carne să alegeți. O piftie bună nu se face doar din carne slabă, nu se va închega. O jumătate de cap, șorici și picioare de porc sunt necesare dacă ați hotărât să preparați piftie. Pe lângă puteți adăuga și carne mai slabă, evident. Foarte important, pentru a nu strica piftia, este să fierbeţi totul într-o oală mare fără capac şi să puneţi apă din belşug încă de la început. Lăsați la foc mic min. 3-4 ore, timp în care nu este recomandat să mai adăugaţi apă.

Dacă doriți ca piftia din acest an să fie mai elegantă și mai specială, în afară de condimentele obișnuite, mai adăugați puțin ienibahar și o linguriță de zahăr, care evidențiază gusturile.

Lângă carne și morcov adăugați și alte legume fierte în zeamă, cum ar fi porumb, mazăre, dovleac, ardei, pătrunjel verde sau ceapă verde. Dacă vă place puteți adăuga și ou fiert (tăiat felii) sau murătură.

Pentru o zeamă curată și clară, în care să se vadă foarte frumos legumele adăugate, o să aveți nevoie de tifon și vată. Puneți în sită un strat de tifon și unul de vată din bumbac, atunci când turnați zeama peste carne și legume.

Masa festivă merită o servire mai adecvată. Ca să obțineți niște monoporții de piftie, turnați zeamă în borcan, un strat de cca 1/2 cm și puneți în congelator până se întărește. Peste acest strat aranjați legumele și carnea și acoperiți cu zeamă. Când se întărește total, treceți cu un cuțit de jur împrejurul formei și răsturnați piftia pe o farfurie.





Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro