RETETE

VIN FIERT CU CIDRU

12.01.2022 14:08
Gastrotech
Gastrotech

 

Vinul fiert, în cea mai simplă formă, este un vin care a fost condimentat, îndulcit și servit cald, de obicei cu un fel de lichior tare.

În Germania, vinul fiert este cunoscut sub denumirea de Gluhwein sau „vin strălucitor” și este făcut cu un shot de rom sau amaretto. În Praga se numește svařák și în timp ce toată lumea din Praga are propria lui întorsătură unică a acestei băuturi festive, acum este servită în mod obișnuit fără adăugarea de lichior suplimentar. În Suedia puteți gusta un gløgg - un vin făcut cu migdale albite, stafide, cardamom și, de obicei, mai mult zahăr.

În timp ce baza pentru vinul fiert este aceeași, indiferent unde o gustați, diferențele regionale oferă fiecăruia propriul gust și aromă unică.

Ingrediente:

  • 0,5 l cidru de mere
  • 1 sticlă de vin roșu
  • 50 ml miere
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 1 portocală, cu coajă și zeamă
  • 4 cuișoare întregi
  • 3 buc anason stele
  • 2 portocale, 2 mere și mirodeni pentru ornat

 

Mod de preparare:

Combinați mierea, batoanele de scorțișoară, cuișoarele și anasonul stelat cu portocala, într-o cratiță mare, puneți la foc și fierbeți la foc mic, timp de 10 minute (dacă trebuie mai adăugați puțină apă). Apoi adăugați cidrul, vinul și lăsați-le pe foc.

La servire, folosiți pahare cu perete dublu, care păstrează temperatura băuturii pe o perioadă lungă. Folosiți câteva bucăți de portocale și mere cu niște batoane de scorțișoară, anason stelat pentru ornat și savurați această băutură caldă, pentru a vă încălzi corpul și sufletul.

 

Sfaturi și trucuri

  • Evitați condimentarea excesivă. Folosiți doar câteva batoane de scorțișoară, cuișoare și anason stelat întreg... aceste condimente sunt puternice și pot strica cu ușurință gustul vinului.
  • Nu beți și nu mâncați condimentele. În schimb, lăsați-le în oală. Sunt bune pentru încă 2-3 runde de vin.
  • Evitați fierberea. Aceasta reduce conținutul total de alcool al vinului, dar se și pierd aromele.
  • Dacă doriți un gust mai rafinat, puteți să înlocuiți mirodeniile cu nucșoară, piper, cardamon etc. Însă recomandăm să nu folosiți mai mult de 3 condimente, pentru că vinul va capătă un gust prea puternic, neplăcut.

Ce fel de vin se folosește pentru vin fiert?

Orice vin roșu sec, corpolent, cu un conținut ridicat de alcool, deoarece își pierde din alcool atunci când este încălzit. Vinurile precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Zinfandel și Grenache sunt toate opțiuni excelente.

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro