RETETE

RICE-KOCH SAU BUDINCĂ DIN OREZ LA CUPTOR

09.12.2021 12:53
Gastrotech
Gastrotech

 

Rice-kock este orez cu lapte, amestecat cu ouă bătută și copt într-o formă tapetată cu unt și pesmet. Se servește cu sos de fructe sau dulceață.

Noi vă propunem acum variantă vegan pentru post.

Timp de pregătire: 30 de minute
Timp de gătire: 35 de minute
Porții: 6

Ingrediente:

  • 1 cană orez de iasomie
  • 1/2 l lapte vegetal
  • 1 pudingă cu vanilie + aprox. 2 dl lapte vegetal
  • 1 praf sare
  • 1 linguriță zahăr brun
  • puțină coajă de lămâie
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 kg gutui

Mod de preparare:

Puneți apa la fiert împreună cu sarea. Spălați orezul şi apoi adăugați în apa pusă la fiert. Lăsați să fiarbă la foc mediu până se evaporă apa, apoi adăugați laptele vegetal.

Între timp amestecați laptele rămas cu budincă cu zahăr și puneți la fiert.

Curățați gutuiul și tăiați cuburi mici. Puneți într-o cratiță, adăugați zahăr și lăsați până se caramelizează.

Când orezul este aproape fiert (ideea este ca orezul să nu fie fiert complet ci doar pe trei sferturi. El se va mai umfla la coacere), amestecați gutuiul caramelizat cu budinca, orez și restul ingredientelor.

Tapetați o formă de copt cu unt vegetal și pesmet, apoi turnați amestecul și coaceți în cuptor preîncălzit la 160°C cca. 25 minute și încă 10 minute la 180°C, până se rumenește frumos.

Serviți budinca de orez la cuptor caldă sau rece.

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro