RETETE

Salată de primăvară cu anghinare și mazăre

07.05.2021 13:23
Gastrotech
Gastrotech

Sărbătoriți sosirea primăverii combinând mai multe tipuri de legume de sezon în această salată frumoasă. Întrucât mazărea nu necesită gătire, asigurați-vă că cumpărați cea mai proaspătă mazăre posibilă de pe piața și le folosiți în câteva zile de la cumpărare, astfel încât să-și păstreze textura delicată și aroma dulce. Dacă nu găsiți mazăre proaspătă, pur și simplu omiteți-o.

Timp de pregătire: 30 de minute

Timp de gătire: 20 de minute

Porții: 4 până la 6

 

Ingrediente:

  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 kg anghinare mici
  • 6 linguri (90 ml) ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței usturoi, tăiați subțire
  • 1 ceapă șalot, tocat
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 1 1/2 cani (375 ml) vin alb sec
  • 3 linguri oțet de vin alb
  • 1 linguriță mustar Dijon
  • 1 linguriță miere
  • 1 salată, ruptă în bucăți mari
  • 1 cană (155 g) mazăre verde proaspătă, decojită
  • 60 g brânză pecorino (ori alt tip de brânză maturată), tăiat în fâșii subțiri - opțional
  • 1/4 cană frunze de mentă proaspete rupte
  • coaja rasă sau tăiată subțire de la o lămâie, pentru servire (opțional)

 

Mod de preparare:

Umpleți un castron mare cu apă rece și adăugați sucul de lămâie. Lucrând cu 1 anghinare odată, scoateți stratul exterior de frunze dure. Folosind un cuțit de curățat, tăiați tulpinile și îndepărtați 3 mm din baza anghinarei. Tăiați partea superioară, aproximativ 12 mm, a anghinarei, apoi înjumătățiți anghinarea pe lungime. Cu o linguriță sau un dispozitiv de scobit mere scoateți cu grijă tot puful din interior.  Când ați terminat cu ea, puneți fiecare anghinare în apa cu lămâie, pentru a preveni decolorarea.

Într-o tigaie de mărime mediu-mare, încălziți 2 linguri de ulei de măsline. În timp ce uleiul se încălzește, scurgeți anghinarele. Aranjați anghinarele într-un singur strat, cu partea tăiată în jos, în tigaie. Reduceți focul la mediu și presărați usturoiul și șalota peste anghinare. Condimentați cu sare și prăjiți până când baza anghinării începe să devină auriu, aproximativ 2 minute. Adăugați vinul în tigaie și amestecați pentru a omologa. Acoperiți tigaia și gătiți anghinarea până când un cuțit pătrunde cu ușurință frunzele mai groase, aproximativ 15 minute. Îndepărtați capacul și măriți focul până când se evaporă tot lichidul, timp de 1 până la 2 minute.

Transferați anghinarele pe un platou și lăsați să se răcească.

În timp ce anghinarele se răcesc, într-un bol mic, amestecați cele 4 linguri de ulei de măsline rămase, oțetul, muștarul, mierea și câte un vârf de cuțit mare de sare și piper.

Într-un bol mare, combinați salata verde și mazărea. Adăugați jumătate din dressingul pregătit și amestecați. Adăugați anghinarele răcite, brânza (opțional) și menta în castron. Stropiți cu dressingul rămas, amestecați și condimentați după gust cu sare și piper. Se presară cu coaja de lămâie și se servește imediat.

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro