RETETE

Supa crema de dovleac

23.10.2020 13:38
Gastrotech
Gastrotech

SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC

Ospățul de toamnă, prânzurile de weekend nu mai sunt despre grătar, mâncare la ceaun, dar nici măcar despre combinația ușoară de salată, carne, înghețată.

Îngrediente:


• sare
• 2 linguri ulei de măsline
• 1 ardei gras
• 1 ardei iute
• 2-3 căţei usturoi
• 1 ţelină
• 2 cepe albe
• 800 g dovleac (turcesc)
• piper

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

Între timp, se curăţă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi se pun la fiert împreună cu dovleacul. Se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic.

Se încearcă dacă au fiert legumele şi se scot în sită, zeama se reține. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.

Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute. Supa cremă de dovleac se serveşte cu crutoane.

Sursa: www.retete.unica.ro

plationline_ro