RETETE

SALATĂ DE PRIMĂVARĂ CU RIDICHI ȘI PIEPT DE CURCAN

02.03.2022 13:27
Gastrotech
Gastrotech

 

Una dintre primele legume populare ale primăverii este ridichea, care nu numai că este foarte delicioasă, dar este și sănătoasă.  Este  o legumă suculentă și crocantă, plină cu vitamine și săruri minerale,  atât de necesare organismului nostru.

Dacă deja aveți poftă de primăvară, pregătiți o salată mare cu ridichi. Iată o rețetă ușoară și gustoasă pentru început de primăvară.

Timp de preparare: 30 minute
Porție: 4

Ingrediente:

  • verdeață de mărar și pătrunjel
  • 300 gr iaurt
  • zeamă de 1/2 lămâie 
  • un praf de zahăr
  • 40 dkg file de piept de curcan
  • 1 linguriță ulei de floarea soarelui
  • ½ -½  ardei roșu, verde și galben 
  • 1 legătură ridichi
  • 15 dkg roșii cherry 
  • 25 dkg castraveți
  • 1 salată verde
  • 1 cutie de porumb conservat
  • sare, piper negru măcinat după gust


Mod de preparare:

Începeți prepararea cu dressingul. Mărarul și pătrunjelul mărunțit se amestecă cu sucul de lămâie și iaurt, într-un bol.Condimentați cu sare, piper și zahăr.

Într-o tigaie antiaderentă, rumeniți ușor pieptul de curcan tăiat cubulețe, împreună cu un praf de sare și de piper.

Tăiați ardeii, ridichile și castraveții fâșii, iar roșiile în jumătate. Salata o rupeți cu mână în bucăți și porumbul îl puneți în strecurătoare. Într-un bol de salată amestecați toate ingredientele și stropiți cu sosul de iaurt condimentat.

Voilà! Ai obținut un preparat plin de savoare, în câțiva pași simpli.

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro