RETETE

7 REȚETE DE COCKTAIL APEROL SPRITZ

06.05.2022 15:21
Gastrotech
Gastrotech

UN CLASIC ETERN ITALIAN: REȚETĂ DE COCKTAIL APEROL SPRITZ

3 părți de Prosecco sau vin spumant italian, 2 părți Aperol sau lichior de portocale și 1 parte sifon. Așa se face clasicul cocktail Aperol Spritz și se servește într-un pahar de vin, cu cuburi de gheață și felii de portocale.

Băutura de bază provine din nordul Italiei, unde frații Bărbieri au creat Aperolul,  un ingredient esențial în cocktailuri. Aperol Spritz este o băutură populară în Italia, încă din anii 1950, dar a devenit cu adevărat populară în întreaga lume începând cu anii 2000. Popularitatea sa, se datorează faptului că, este ușor de preparat și în același timp foarte gustos și răcoritor.

 

Aperolul este de fapt un lichior amar din plante, care își ia culoarea din coaja de portocală, dar are și o mulțime de ierburi în el. Conținutul său de alcool nu este mare, 11-15%, dar datorită conținutului mare de zahăr ajunge ușor la cap. Avantajul, însă, este că, datorită gustului său amar caracteristic, este suficient doar puțin pentru a da aroma inconfundabilă a băuturilor lungi și cocktailurilor.

Cel mai popular dintre acestea este Aperolul Spritz, un amestec de vin spumant italian, prosecco, Aperol și sifon, plăcut amar, spumant și acid pentru a se împrospăta în mod corespunzător.

Ingredientele pentru un pahar de Aperol Spritz:

  • 90 ml Prosecco
  • 60 ml Aperol 
  • 30 ml apă carbogazoasă

Iată 7 rețete diferite de cele clasice de cocktail, ce au la bază Aperolul Spritz.

 

SPRITZ VENEȚIAN

Ingrediente:

  • 60 ml Select Aperitivo
  • 90 ml vin spumant, ex.Pinot Grigio
  • 30 ml sifon sau apă carbogazoasă
  • măsline verzi grase, pentru ornat

Mod de preparare:
Este la fel ca și clasicul Aperol Spritz, doar că se servește cu măsline verzi ca pe Martini și se poate înlocui Aperolul cu Campari. Este versiunea populară în Veneția a spritzului.

APEROL BETTY

Ingrediente:

  • 60 ml Aperol
  • 30 ml suc de portocale
  • 30 ml suc de grapefruit
  • rest Prosecco
  • portocală, pentru ornat
  • gheaţă

Mod de preparare:
Amestecați Aperolul, sucul de portocale, sucul de grepfrut și gheață într-un shaker, apoi completați doar în pahar cu Prosecco. Se ornează cu portocale.

APEROL SOUR

Ingrediente:

  • 40 ml Aperol
  • 20 ml suc de lămâie
  • 20 ml sirop de zahăr
  • 10 ml suc de portocale

Mod de preparare:
Ingredientele se toarnă într-un shaker și se amestecă bine, după care se toarnă într-un pahar lung, umplut cu gheață și se servește decorat cu portocală.

 

APEROL SODA

Ingrediente:

  • 40 ml Aperol
  • 10 ml suc de lămâie
  • 150 ml sifon
  • lămâie

Mod de preparare:
Turnați Aperolul și sucul de lămâie într-un pahar umplut cu gheață, adăugați o felie de lămâie și completați cu sifon sau apă minerală carbogazoasă.

APEROL BERRY
Acest cocktail este mai feminin și e bine să beți cu prietenii. Astfel cantitatea și rețeta nu este pentru un pahar, ci pentru întreaga companie...;)

Ingrediente:

  • 2,5 dl Aperol
  • 2,5 dl sifon, 1 sticlă de vin spumant sau prosecco
  • 10 buc de zmeură
  • 10 buc de căpșuni
  • mentă proaspătă

Mod de preparare:
Într-o carafă de 2 litri se pun 2 pumni mari de gheață, zmeură și căpșunile tăiate felii și se toarnă Aperolul, vinul spumant sau prosecco și sifonul.

Fructele se pot sparge puțin cu o lingură de bar pentru a face băutura mai aromată. Se servește decorat cu mentă.

 

APEROL SPRITZ'N TONIC

Ingrediente:

  • 40 ml Aperol
  • 40 ml Gin
  • 200 ml apă tonică
  • boabe de ienupăr
  • coajă de portocală
  • o creangă de rozmarin

Mod de preparare:
Umpleți un pahar de long drink cu gheață. Turnați ginul și Aperolul peste gheață și adăugați la sfârșit apă tonică. Amestecați cu o lingură de bar, decorați cu coajă de portocale, boabe de ienupăr zdrobite și rozmarin.. gata de servit!

 

APEROL SPRITZ IN STIL DANEZ

Ingrediente:

  • 60 ml cidru de mere
  • 30 ml Aperol
  • 60 ml vin spumant sau Prosecco
  • un strop de sifon
  • scorțișoară cu zahăr
  • Bucăți sau felii de mere pentru garnitură

Mod de preparare:
Cu ajutorul unui glass rimmer glazurați un pahar de vin cu scorțișoară. Adăugați gheață în pahar, turnați cidru de mere, Aperol și vinul spumant în pahar. Completați amestecul cu un strop de sifon pentru a umple paharul până la vârf. Amestecați bine și ornați cu o felie de măr, baton de scorțișoară și eventual cu o frunză de cimbru.

 

Iată câteva sfaturi pentru un cocktail reușit:

  • Pentru fiecare cocktail, există un anumit tip de pahar. Mai degrabă, este doar un fel de indicator de direcție, ca regulă generală, cu cât un cocktail este mai lung, cu atât paharul este mai înalt și mai subțire. Merită să alegeți paharul potrivit pentru fiecare tip de cocktail, pentru desfășurarea aromelor.

  • Vă propunem să folosiți cuburi de inox în loc de gheață, astfel gustul băuturii va rămâne mai intens.

  • Fie că e vorba de un cocktail simplu sau mai complex și sofisticat, ideea este armonia aromelor. Cu ajutorul unui pahar gradat sau o măsură de bar, puteți măsura cantitatea potrivită pentru cocktail. Proporțiile potrivite fac diferența între cocktailurile reușite și cele neprofesionale.

  • Dacă doriți o băutură uniformă, omogenă, la anumite cocktail-uri, este esențial să folosiți un shaker. Este un ajutor practic și indispensabil pentru cei care sunt iubesc cocktail-urile.

  • Sunt o grămadă de accesorii utile pentru barmani, dar și pentru cei care doresc să savureze un cocktail reușit acasă, merită să aibă niște ustensile practice. Un mudler, o lingură de bar sau un strecurător cocktail, care ajută la prepararea celor mai bune cocktailuri.Mai trebuie să achiziționați doar ingrediente de calitate !

 

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

 

plationline_ro