RETETE

BRIOȘĂ DE AFINE FĂRĂ FĂINĂ ȘI ZAHĂR

19.08.2022 08:47
Gastrotech
Gastrotech

Aceste brioșe cu banane și fulgi de ovăz, cu multe afine, sunt pufoase și gustoase, numai bune de luat la drum, de servit la micul dejun sau ca și gustare. Este imposibil să vă săturați de aceste brioșe simple și grozave. Un amestec pufos și dulce cu afine proaspete, puțin acidulate, sunt unele dintre cele mai îndrăgite prăjituri din întreaga lume.

Ingrediente:

  • 1 banană medie extra coaptă
  • 1 ouă
  • 10 linguri de fulgi de ovăz 
  • o mână plină de nuci (tocate)
  • 10 g ulei de cocos (topit)
  • 2 linguri de fulgi de cocos
  • 50 g afine (2 mâini de afine)
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Într-un bol de mixare, se zdrobesc bananele curățate cu o furculiță.

Într-un alt bol de mixare, se bat ușor ouăle, se adaugă langă bananele zdrobite și celelalte ingrediente, iar apoi se amestecă toate până se obține un aluat omogen.

La final, se incorporează afinele spălate și  se amestecă ușor.

Se toarnă aluatul în forme de brioșe căptușite cu hârtie de brioșe (vor fi 7 forme de brioșe) și se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20 de minute.

 


Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

 

Produse recomandate: