RETETE

PIZZA

29.05.2020 11:53
Gastrotech
Gastrotech

 

DE 1 IUNIE: CINCI RETETE PIZZA PENTRU COPII

Pregatim ceva pe placul copiilor? si nu numai... Ne-am gandit sa-ti oferim cateva retete de pizza cu care poti face o surpriza micilor fani sau, de ce nu, sa o prepari impreuna cu ei. Alege dintre retete cea mai simpatica sau combina toppingurile, pregateste-o si bucura-te de fericirea copiilor.

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

 

PIZZA CU BLAT CROCANT

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri lapte dulce
  • 75 ml ulei
  • 2 linguri iaurt
  • 50 ml apă minerală

Pentru topping:

  • 300 g caşcaval
  • 200 g măsline
  • 2 ardei
  • sare
  • piper
  • 2-3 roşii
  • o ceapă roşie
  • 2 fire pătrunjel
  • 250 g salam picant şi uscat
  • sos de roşii dulce şi picant
  • cimbru

Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol, se adaugă drojdia stinsă în 2 linguri de lapte dulce şi călduţ, sarea, uleiul, apa minerală şi iaurtul.
Se frământă bine şi se obţine un aluat elastic, apoi se lasă să crească lângă o sursă de căldură, acoperit cu un şervet de bucătărie.
Separat, se pregătesc ingredientele pentru pizza, se rade caşcavalul, se taie ceapa, roşiile, măslinele şi salamul.
După ce a crescut aluatul, se împarte în patru şi se întinde fiecare bucată cu sucitorul. Se presară caşcaval, piper, sare, ceapă, salam, cimbru, măsline, felii de ardei şi roşii şi se bagă în cuptor. După ce s-au copt, se servesc cu sos de roşii picant sau dulce.


Sursa: www.retete.unica.ro



PIZZA CU ŞUNCĂ ŞI CIUPERCI

Ingrediente (pt. 2 bucăţi):
Blatul

  • 300 g făină
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă drojdie uscată

Topping

  • 100 g ciuperci Champignon
  • 200 g şuncă
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă mică opţional
  • 200 g cașcaval
  • 200 g mozzarella
  • 100 g sos de roşii poate fi şi bulion de casă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • oregano

Mod de preparare:
Blatul
Într-un castron, se amestecă făina cu sarea, zahărul şi cu granulele de drojdie uscată. Se adaugă apa călduţă (nu fierbinte!) şi uleiul de măsline şi se amestecă totul cu mâna până când obţinem o bilă de aluat omogen, compact, puţin elastic. Dacă doriţi un blat mai pufos, lăsaţi aluatul să crească timp de 20 de minute într-un loc călduţ, acoperit cu un prosop curat, până îşi dublează volumul. Dacă vă place blatul subţire, puteți sări peste pasul ăsta şi trece direct la întins (aluatul va creşte puțin la cuptor).
Împărţiţi aluatul în două părţi egale. Dacă aţi ales varianta cu dospire, pentru întindere trebuie să lucraţi cu mâinile. Puneţi câteva picături de ulei în palme şi apoi începeţi să întindeţi aluatul pe blatul înfăinat până ajungeţi la o formă rotundă şi subţire cât vă place. Luaţi în calcul că va mai creşte la cuptor. Dacă nu lăsaţi aluatul la dospit, atunci îl puteţi întinde liniştiţi cu sucitorul. Dacă doriţi o pizza perfect rotundă, alegeţi o farfurie potrivită ca mărime, o aşezaţi cu faţa în jos peste aluat şi decupaţi marginile de jur împrejurul ei.
Puneţi aluatul în tava specială pentru copt pizza.

Topping
Ciupercile se taie cât doriţi de mărunt, iar ceapa se taie cubuleţe. Ciupercile împreună cu ceapa se călesc timp de 2-3 minute, într-o lingură de ulei de măsline. Amestecați sosul de roşii cu o lingură de ulei de măsline şi cu puţin oregano. Ungeţi cu acest amestec blatul de pizza, presăraţi cașcavalul ras pe răzătoarea cu găuri mari, apoi adăugaţi ciupercile şi ceapa călite, ardeiul gras şi şunca tăiată cât vă place de mare. Din loc în loc puneţi cubuleţe de mozzarella.
Coaceţi pizza în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau până când începe să se rumenească pe margini.


Sursa: www.bucate-aromate.ro



PIZZA CU BLAT PUFOS CU "DE TOATE"

Ingrediente ( pt.doua bucati):
Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 50 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 20 g drojdie proaspata sau 6 g uscata

Pentru topping:

  • de toate: salam, sunca, bacon, carnati, cabanos, crenvursti
  • rosii, ceapa, ardei, ciuperci, porumb
  • ketchup
  • cascaval, telemea
  • masline

Mod de preparare:
Pentru aluat amestecam apa calduta cu drojdia si cu zaharul, apoi adaugam uleiul, faina si sarea. Framantam aluatul si il lasam la dospit 40-50 de minute la un loc caldut, acoperit cu o carpa curata.
Impartim aluatul in doua parti egale. Se intinde aluatul, de preferinta cu mana unsa cu putin ulei (sucitorul ar impinge aerul afara) pe blatul presarat cu faina. Punem aluatul intins pe forma de copt pizza.
Ungem blatul cu ketchup sau si mai bine cu bulion de casa.
Fiind vorba despre o pizza „cu de toate” sau de o pizza „cu ce avem”, putem pune carnaciori, sunca, salam, bacon, rosii, ceapa, porumb, ardei, rosii, ciuperci, telemea, cascaval si evident masline. Toppingul ales se pune astfel: incepem cu legumele, apoi continuam cu mezelurile si in final vin branzeturile si maslinele.
Pizza pregatita se coace la temperatura de 220-230° C (cuptor preincins) timp de 15-20 de minute sau pana se rumeneste la suprafata.


Sursa: www.savoriurbane.com



PIZZA CU BRÂNZETURI ȘI LEGUME

Ingrediente:
Ingrediente blat:

  • 300 g făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 1 lingurita zahăr
  • 1 praf sare
  • 3 linguri ulei
  • Ingrediente topping:
  • 400 g caşcaval (ras şi tăiat cubuleţe)
  • 200 g mozzarella tăiată cubuleţe
  • 4 roşii medii
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapă roşie
  • ghimbir
  • 1 ardei iute verde

Mod de preparare:
Se se fărâmiţează drojdia şi se pune în laptele călduţ în care s-a dizolvat zahărul. Se lasă la cald să crească.
Separat într-un bol se pune făina cu sarea, se face o groapă în făină şi se adaugă drojdia şi uleiul. Se frământă aluatul astfel încât să iasă o cocă maleabilă. Se lasă la dospit circa 30 minute.
Se întinde aluatul în formă specială sau tava unsă cu grăsime; se presară mozzarella şi caşcaval tăiate cubuleţe; se taie ceapa rondele subţiri împreună cu celelalte legume şi se presară peste brânză. Se bagă la cuptor circa 25-30 minute, se scoate şi se mai adaugă încă un rând de brânză şi caşcaval, după care se mai lasă 10 minute. Se serveşte cu legume proaspete deasupra.


Sursa: www.retete.unica.rowww.gustos.ro



PIZZA SIMPLA CU BLAT AROMAT

Ingrediente (doua bucati)

  • 300 g faina
  • 20 g drojdie
  • 20 g ulei
  • 150-200 ml lapte
  • un praf de sare
  • cimbru
  • oregano
  • chimen ( cate un varf de lingurita din fiecare)
  • 4 felii salam sasesc
  • 250 g cascaval
  • 5 linguri pasta de rosii de casa

Mod de preparare:
Pentru blat se amesteca faina, sarea si drojdia. Peste aceasta parte uscata se pune cimbru, oregano si chimen. Adaugam laptele caldut si incepem sa framantam pana obtinem un aluat bun. Spre finalul framantatului picuram si uleiul si omogenizam. Lasam blatul la dospit cca 30 minute la loc cald. Cand este gata il impartim in doua si intindem cu mana aluatul pana obtinem o foaie buna. Asezam aluatul pe forma de pizza.
Punem pasta de rosii, feliile de salam si punem forma in cuptorul preincalzit pentru 7-8 minute. Scoatem forma, adaugam cascavalul taiat feliute. Deasupra se pune chimen. Se da cuptor pentru alte 15 minute.


Sursa: www.gustos.ro

 

Pentru câteva secrete care te vor ajuta să faci o pizza reușită, acasă, click >>

 

plationline_ro