SFATURI PRACTICE PENTRU BUCATARIE

INGHEȚATĂ - TENDINȚE 2022

25.05.2022 15:29
Gastrotech
Gastrotech

 

În 2020, piața globală a înghețatei a fost estimată la 62,6 miliarde de dolari și se estimează că va ajunge la 86,4 miliarde de dolari până în 2027, potrivit ResearchandMarkets. Să ne documentăm ce posibilități sunt pentru stimularea vânzării de înghețată cu scopul de a satisface această cerere în creștere.



Există 3 tipuri de iubitori de înghețată:

1. Pasionații de sănătate
2. Observatorii de tendințe
3. Exploratorii rafinați

1.Pasionații de sănătate

Cine sunt ei?

Se străduiesc să consumă mâncare sănătoasă, să mențină un stil de viață activă și încearcă să reducă amprenta ecologică chiar și cu o înghețată.

Ce vor ei?

O experiență fără vinovăție, care nu va afecta sănătatea lor. Cu opțiuni de înghețată mai sănătoase, aceștia se pot bucura de delicii încântătoare și nevinovate. Vor opta pentru înghețată pe bază de plante, organică sau cu ingrediente din surse etice.

 

2.Observatorii de tendințe

Cine sunt ei?

Sunt cei cărora le place să descopere cele mai recente tendințe, în special în ceea ce privește mâncărurile și băuturile la modă, inovatoare. Crescând cu tehnologie, documentarea zilelor lor pe rețelele sociale este o parte importantă a vieții lor.

Ce vor ei?

O experiență de înghețată multisenzorială, instagramabilă, cu culori și texturi unice care merită împărtășită pe rețelele de socializare.


3.Exploratorii rafinați

Cine sunt ei?

Acești iubitori de înghețată au propriile standarde și experiență pentru un răsfăț rafinat. Fiind experți, ei caută mâncăruri de calitate înaltă care să le ofere experiențe memorabile.

Ce vor ei?

O experiență de înghețată de înaltă calitate, cu gust superior. O experiență răcoritoare, un desert remarcabil pentru a se desprinde de comun.

O experiență clasică și sofisticată, cu arome nostalgice pentru a le readuce amintiri frumoase din tinerețe.



 

 

 

Având în vedere cele trei tipuri de iubitori de înghețată, merită să renunțați la gusturi plictisitoare și comerciale.

De ce să nu serviți înghețată preparat de dvs. chiar și la cafenea sau la restaurant în loc de cele cumpărate? Musafirii dvs. vor aprecia efortul! Dacă vă jucați cu ingredientele, arome și modul de servire, sigur veți putea satisface toate cele trei tipuri de iubitori de înghețată.

A prepara înghețata este mult mai ușor decât credeți: nu aveți nevoie de aparat, doar de două ingrediente simple.
Această rețetă de bază conține într-adevăr două ingrediente: frișcă și lapte condensat. Încercați să alegeți frișcă grasă și o variantă mai dulce de lapte condensat, ca să nu mai fie necesar îndulcirea extra.

 


Când vine vorba de aromatizare, puteți folosi orice: ciocolată, fructe, condimente, semințe, etc. Merită să puneți accentul și pe sezonalitate, nu numai pentru gust şi aromă, ci şi pentru valori nutritive superioare.

În 2022 tendințele de arome pentru alimente sunt următoarele:

  • gusturi internaționale/ global
  • preparate sănătoase
  • inspirația din natură - arome și elemente botanice, florale și din plante
  • mai puțin înseamnă mai mult
  • condimente pentru un plus de gust - piper, chilli, scorțișoară

Iată câteva variante de arome pentru o înghețată gustoasă:

  • fistic măcinat / nuci / alune, și piure de zmeură / căpșuni / orice alt fruct
  • cremă de alune / cremă de ciocolată / cremă de cocos
  • chipsuri de ciocolată, mentă
  • cafea / scorțișoară / portocale
  • zmeură / busuioc
  • chilli / ciocolată amăruie
  • mascarpone / nectarină / lichior de portocale 
  • avocado / ciocolată / semințe
  • etc.




REȚETA DE BAZĂ DE ÎNGHEȚATĂ CREMĂ

Unui singur lucru trebuie să acordați atenție!

Ambele ingrediente trebuie să fie reci, astfel puneți-le la frigider cu o zi înainte de a prepara înghețata.

Cea ce este un plus la această rețetă, este că aveți posibilitatea de a prepara și varianta vegană folosind ingrediente vegetale (lapte de cocos condensat). 

Ingrediente:

  • 2,3 dl frișcă (cât se poate de grasă)
  • 2 dl lapte condensat indulcit

Cu ajutorul unui robot, bateți frișca tare. Cu cât este mai grasă, cu atât rezultatul este mai bun. Dacă spuma este tare, opriți aparatul și amestecați ușor cu laptele condensat. Pentru un gust mai desăvârșit adăugați extract de vanilie și amestecați până când spuma devine groasă.

După ce ați terminat prepararea înghețatei de bază, puteți adăuga ingredientele alese, fie acestea ciocolată, fructe sau semințe și amestecați din nou până devine omogen.

Puneți într-un recipient cu închidere ermetică la congelator pentru cel puțin 6 ore. Preparați o porție mai mare, deoarece la congelator se poate păstra chiar pentru 2 săptămâni.

 

+ 2 idee de desert cu înghețată pentru acest sezon:

  • banană prăjită cu înghețată de ciocolată
  • piersică la grătar cu înghețată de vanilie

 


Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

 

plationline_ro