SFATURI PRACTICE PENTRU BUCATARIE

USTENSILRE BAR - Articole, accesorii și echipamente de bar

11.07.2022 11:09
Gastrotech
Gastrotech

Ustensilele de bar, sunt accesorii esențiale pentru prepararea unui cocktail și diferite băuturi. În zilele noastre, prepararea cocktailurilor devine din ce în ce mai populară și acasă, așa că, diverse produse și accesorii bartender nu mai sunt doar pentru baruri și mixere.

Magazinul online Gastrotech are o mulțime de ustensile și accesorii de calitate pentru bar, precum și produse pentru cocktail, potrivite atât pentru HoReCa, baruri, restaurante, cafenele, terase cât și pentru uz casnic!



Prepararea unui cocktail poate părea ușor la prima vedere, dar dacă nu aveți ustensilele și accesoriile potrivite, poate deveni o sarcină dificilă, chiar imposibilă.

Aici vei găsi toate produsele și accesoriile de bar de care aveți nevoie, fie că este vorba de shakerele de cocktail (shaker francez, shaker Boston sau shaker Manhattan), pahare gradate, strecurătoare de cocktail sau organizatoare de sticle și de paie, recipiente de stocare și dozare, tocătoare bar, tăvi de servire, covoare bar, muddler, linguri de bar și pahare pentru diferite tipuri de băuturi.

Echipamentul păstrat în tejgheaua barului este convenabil și rapid accesibil pentru a face servirea rapidă și comodă. Oferim clienților noștri o gamă largă de clești pentru cuburi de gheață și zahăr, recipiente de măsurare certificate, răcitoare pentru sticle de vin și, bineînțeles, tirbușoane pentru servirea vinului.

Printre ustensilele de bar veți găsi, de asemenea, cuțite și răzătoare de fructe care sunt esențiale pentru prepararea băuturilor din fructe.

 

COCKTAIL SHAKER, COCKTAIL SHAKE

Când facem cocktailuri, putem folosi trei tehnici diferite: amestecarea, stratificarea sau agitarea. Pentru agitarea unui cocktail aveți nevoie de un cocktail shaker, care este instrumentul de bază pentru prepararea acestui băuturi. În prezent, sunt cunoscute 4 tipuri de cocktail shaker: shaker Manhattan, shakerul Boston, shaker francez și shaker Speed

 

Shaker Cocktail Manhattan
Shakerul Manhattan este un adevărat tip clasic, poate cel mai cunoscut și cel mai des folosit dispozitiv de bar, datorită ușurinței sale de utilizare. Este format din trei părți: recipientul pentru amestec, un capac cu o strecurătoare incorporată și un capac mai mic pentru a acoperi filtrul. Shakerul este practic și ușor de manevrat. Odată ce ingredientele selectate și gheața au fost adăugate în secțiunea rezervorului, secțiunea de filtru poate fi atașată și agitatorul poate fi sigilat cu un capac de închidere filetat. Deoarece este extrem de rapid, ușor de utilizat, dar elegant și sigur, este și unul dintre cele mai căutate tipuri de utilizatorii casnici. În baruri este mai mult un instrument folosit pentru băuturi clasice. Cele mai des întâlnite sunt shakerele Manhattan cu o capacitate de 500ml și 700ml, dintre care există tipuri lustruite și mate, dar și un shaker din plastic sau sticlă.

 

Shaker Cocktail Boston
Agitatorul de cocktail Boston este, de asemenea, un tip extrem de comun de shaker, dar este folosit mai frecvent în cluburi de noapte și baruri de către barmani și utilizatorii casnici mai experimentați. Este format din două părți: un recipient metalic și o cană de amestecare din sticlă. Utilizarea lui necesită o anumită practică și cunoștințe tehnice - ingredientele și gheața sunt introduse în paharul de amestecare, iar după ce recipientul metalic a fost plasat profesional, acesta poate fi agitat sau agitatorul poate fi dezasamblat corespunzător și băutura filtrată. O caracteristică importantă este că, datorită părții de sticlă, cocktailul făcut în ea poate fi văzut în timpul agitării. Dezavantajul shaker-ului Boston comparativ cu shaker-ul Manhattan este că nu are strecurător încorporat în el, deci este necesar de un strainer (sită de bară) separat.

Shaker Cocktail Francez
Agitatorul francez este unul dintre cele mai importante instrumente în bartending modern. Este format din două părți, un recipient și o parte mai mare de închidere. Deși la fel de ușor de utilizat ca un shaker Manhattan, este mai elegant în zilele noastre. Shakerele franțuzești sunt disponibile în mai multe dimensiuni, materialul lor fiind în principal metal lustruit sau mat.

Speed Cocktail Shaker
Speed Shaker este un shaker rapid de cocktail care poate fi folosit cu partea metalică a shaker-ului Boston. Cu el este suficient să folosim o singură mână pentru a agita cocktail-urile, astfel sunt adesea folosite de barmani profesioniști care trebuie să servească clienții cât mai repede posibil..

 

COCKTAIL STRAINER - STRECURATOARE BAR COCKTAIL

Strecurătorul de cocktail este un instrument esențial la folosirea Shaker Boston și Shaker French. Este, de asemenea, un accesoriu de bar important pentru cocktailurile realizate cu tehnica blending.

În prezent, pe piață există mai multe tipuri de cocktail strainer, variind de la filtre spiralate standard cu 2 sau 4 suporturi până la filtre nesuportate, de la piese cu aspect conservator la cele moderne. Barmanul modern, de exemplu, preferă să folosească strecurătorul Julep, care este un filtru de cocktail mai mare, cu cap concav, nesuportat.

 

 

Strecurătoare Hawthorne
- denumită după o marcă comercială cândva importantă pentru astfel de strecurătoare. O strecurătoare Hawthorne constă dintr-un disc plat pe care este fixat un arc spiralat. Arcul prinde bucăți mari sau așchii de gheață și alte ingrediente solide, cum ar fi fructe amestecate sau frunze de mentă.

Strecurătoarea Julep
- numită astfel deoarece a fost inițial destinată servirii cocktailului Julepurilor de mentă. În anii de dinaintea popularizării paiului, strecurătoarea pentru Julep permitea băutorului să bea un julep fără să se umple de gheață și mentă zdrobită. Băutorii reținea gheața și mentă cu strecurătoarea în timp ce sorbeau julepul. O strecurătoare de Julep constă într-o ceașcă perforată în formă de castron cu un mâner atașat.

 

 

 

DOPURI PICURĂTOARE

Aceste articole par nesemnificative, dar sunt deosebit de importante, se numără printre accesorii de bază ale oricărui mixer.

Gândiți-vă doar la ce ar trebui să treacă un mixer, sau chiar un barman, dacă ar trebui să deșurubați capacele unul câte unul din toate băuturile și alte ingrediente pentru cocktail. Ar dura mult timp, ceea ce ar putea duce la o scădere a veniturilor, ca să nu mai vorbim de nevoia de a aștepta oaspeți pe care nimănui nu-i plac. Nu în ultimul rând, umplerea unei băuturi dintr-o sticlă într-un pahar gradat sau un pahar este mult mai dificilă fără aceste dopuri.

MUDDLER

Un muddler este un instrument esențial la prepararea diferite tipuri de cocktail, este conceput pentru a zdrobi sau amesteca ingrediente într-un pahar sau într-un shaker. Muddler este folosit pentru a face cele mai populare cocktailuri, inclusiv caipirinha, mojito dar și cocktailuri clasice.

Un muddler este de fapt un lemn cilindric sau din plastic, rar metal, care este foarte ușor de utilizat. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a extrage gustul fructelor și ierburilor proaspete.

Muddlers sunt fabricate dintr-o mare varietate de materiale, iar cele mai multe dintre ele au aproximativ aceeași dimensiune și design de bază.

Muddler lemn
Cel mai popular muddler folosit în bar de când unele dintre primele băuturi au fost amestecate. Sunt realizate în două forme de bază. Unul arată ca o bâtă de baseball în miniatură, iar celălalt este mai drept, asemănător ca design de clopoțel. Muddler-ul din lemn este durabil, ușor de utilizat și util pentru spargerea cuburilor de gheață în bucăți mai mici. Unul dintre dezavantajele muddler-ului de lemn este că trebuie tratat din când în când, deoarece lemnul este ușor crăpat și deteriorat. De aceea, nu spălați muddler-ul în mașina de spălat vase doar manual.

Curăță muddler-ul în apă imediat după utilizare, mai ales dacă ați zdrobit fructe de pădure sau alte fructe care pot decolora lemnul. Ștergeți muddler-ul cu o cârpă uscată pentru a se usucă mai repede.

 

 

Muddler din plastic și inox
În ultimii ani, a existat o revoluție în designul muddler-ului și multe sunt fabricate din plastic, oțel inoxidabil sau o combinație a celor două. Majoritatea acestor muddlers urmează designul muddler-ului din lemn. De asemenea, este obișnuit să găsiți “dinți” în partea de jos a unui muddler. Acestea sunt folosite pentru a zdrobi citricele cu coajă mai tare, cum ar fi lime sau lămâile. Principalul avantaj al muddlers din plastic și oțel este igiena. În comparație cu lemnul, șansele de apariție a bacteriilor și a mucegaiului sau a deteriorării zgomotului sunt mult mai mici.

Cum să folosești un muddler?

În cele mai multe cazuri, scopul nu este să zdrobiț ingredientele, ci să le stoarceți ușor, eliberând astfel uleiurile esențiale în cazul ierburilor. În cazul fructelor, se urmărește extragerea sucului.



COVOR BAR, BARMAT CAUCIUC

Utilizarea unui covoraș de bar, cunoscut și sub numele de barmat de cauciuc, nu este văzută de oaspeți, dar este o parte foarte importantă a unui bar, cafenea, restaurant sau orice afacere de catering.

Folosirea covorașelor de bar este recomandată, deoarece asigură o zonă antiderapante (fiind fabricate din cauciuc) pentru orice pahare, sticle și ustensile de bar pentru produse și accesorii de bar.

Un alt avantaj este că sunt ușor de curățat și nu necesită tehnici și loțiuni de curățare speciali pentru a ține suprafețe curate.

Covorașele de bar sunt disponibile pe anumite dimensiuni, dar distribuitorii oferă și conectori de covoraș de cauciuc, care ne permit să conectăm mai multe covorașe de bară astfel încât să putem acoperi o suprafață mai mare cu ele.

DESFĂCĂTOARE

Tirbușon
Putem spune cu siguranță că tirbușonul, sau deschizătorul de vin, este unul dintre cele mai cunoscute elemente ale accesoriilor pentru vin.

În ziua de azi, există tot mai multe unelte și accesorii pentru extragerea vinului, unele dintre ele se găsesc în majoritatea gospodăriilor, ca să nu mai vorbim de faptul că un tirbușon sau un deschizător de vin dintr-un restaurant este un echipament de bază. Desigur, prezența unui tirbușon sau a unui deschizător de vin nu garantează că vinul poate fi extras corect - depinde de dispozitiv în sine și de calitatea acestuia.

În practică, datorită principiului de funcționare al tirbușonului, utilizarea profesională și ușoară depinde de două lucruri: unul este spirala, care este sufletul structurii, iar celălalt este mecanică în mișcare care ajută spirala să se miște. În cazul spiralei, forma în sine a spiralei, lungimea și materialul acesteia sunt principalele considerații. După forma sa, tulpina trebuie să formeze o spirală, deoarece dacă în locul spiralei există doar un simplu arbore în formă de șurub, din dopul care s-a spart în timpul deschiderii vinului iese o mulțime de firimituri.

Deschizător de sticle – Bar Blade
Exista mai multe tipuri de deschizătoare de sticlă tip blade, dar toate au un scop comun - sunt potrivite pentru deschiderea diverselor sticle. De aceea, este un instrument de bar extrem de popular printre mixere și barmani.

Și de ce este un deschizător de sticlă atât de necesar și de bază? Răspunsul este foarte simplu: pentru că este mereu la îndemână. Nu în ultimul rând, aceste deschizători blade pot fi perfecte și ca cadouri, deoarece modelele personalizate garantează succesul.

 

RĂZĂTOARE ȘI CUȚITE BAR

Cuțitul de bar, cuțitul de decorare și răzătoare pot fi folosite pentru a crea decorațiuni spectaculoase și atractive pentru cocktailuri, pentru a atrage atenția oaspeților.

Conceput pentru a face ca prepararea și decorarea cocktailurilor să fie rapide și ușoare, acest cuțite și răzătoare de bar sunt nelipsite din ustensile de bar sau din kit-ul orice pasionat de bar. Tăiați, feliați și decojiți garnituri cu ușurință.

 

MĂSURARE BĂUTURI 

Măsurarea băuturii este esențial atât la servirea băuturii la un bar cât și la preparare unui cocktail.

Există pe piață o mulțime de tipuri de pahare gradate și măsură bar, mai moderne, clasice, în stil art deco și japoneze, dar este important de știut că firmele sunt obligate să folosească pahare de măsurare pentru băuturi omologate și certificate.

Datorită gamei largi de tipuri de pe piață, fiecare proprietar de restaurant, bar tender, mixer, barman și, bineînțeles, fiecare persoană poate găsi acum cele mai potrivite dispozitive de măsurare a băuturilor: pahar sticlă gradat, dispensar băuturii sau măsură bar/jigger în funcție de băutură.

Jiggers
Sunt un dispozitiv de măsurare de bază în formă de clepsidră din oțel inoxidabil. Acestea sunt ieftine și ușor de găsit în majoritatea magazinelor de articole de uz casnic sau online. În mod obișnuit, cupa mai mare măsoară exact un jigger și Cupa mai mică măsoară în mod normal o jumătate de jigger. Fiți atenți - există o serie de alte dimensiuni și ar trebui să știți în ce unități lucrați.

Pahare gradate
Când un mixer sau barman profesionist într-un bar de mare capacitate trebuie să lucreze rapid ca un fulger, folosește un jigger, dar acasă sau locuri, unde nu trebuie grăbit, un pahar gradat este o soluție sigură și mai ușoară.

 

 

LINGURĂ DE BAR

O lingură de bar este o lingură cu mâner lung folosită în baruri pentru amestecarea și stratificarea băuturilor alcoolice și nealcoolice amestecate. Lungimea sa asigură faptul că poate ajunge la fundul celei mai înalte carafe sau al celui mai înalt pahar pentru a amesteca ingredientele direct în pahar.

Capacitatea lingurii este aproximativ 5 mililitri de lichid (cât o linguriță convențională). Mânerul său lung este asemănător cu o linguriță de latte sau iced tea, dar este de obicei decorativ și elegant - unele variante sunt cu un zdrobitor de fructe sau furculiță la capătul celălalt.

 

FRAPIERE - bijuteria coroanei ospitalității

Un frappier sau o găleată de șampanie ajută răcirea și menținerea băutura la rece într-un timp scurt.

Un frappier este un mod cu adevărat decorativ și eficient de a răci și păstra șampania, vinul sau orice fel de băutură la rece. Acestea vă ajută să evitați situația nefericită de a fi nevoiți să serviți oaspeților o băutură la temperatura camerei. Iar atunci când sunt așezate pe masă, acestea adaugă un aspect elegant și estetic oricărui serviciu. În gama noastră fiecare bar sau restaurant poate găsi frapiera care se potrivește cel mai bine stilului său.

Cele mai populare sunt produse single, frappiere pentru o singură butelie : acestea creează o atmosferă cu adevărat exclusivistă. Cele din inox sunt un mare clasic, dar cele din plastic sunt la fel de elegante dar și practice. Răcitoarele de sticle cu efect de cupru, din ce în ce mai populare, sunt un stil special: o alegere excelentă pentru spațiile moderne, rustice sau vintage.

 

 

Printre echipamentele de bar veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a pregăti cocktailuri și băuturi delicioase pentru oaspeții dumneavoastră.

 


Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

 

Produse recomandate: 

plationline_ro