SFATURI PRACTICE PENTRU BUCATARIE

GRĂTAR TOAMNĂ

15.09.2022 14:24
Gastrotech
Gastrotech

Suntem înclinați să credem, că sezonul de toamnă reprezintă sfârșitul sezonului de grătar, dar sezonul de grătar nu se termină, doar se schimbă atmosfera, deci știm foarte bine, că fiecare anotimp are propria sa frumusețe. Iată 4 motive pentru care toamna nu este momentul să punem grătarul la o parte.

1.Raiul cu mirosuri colorate

Toamna, renumită pentru frumusețea culorilor sale, nu va uimi doar prin culorile orbitoare ale frunzelor, ci și prin varietatea de fructe și legume oferite. Galben, burgund, verde și portocaliu, în numeroasele lor variații, sunt o delicatesă delicioasă și parfumată care se va renaște pe grătar. Această orgie de gust, aromă și culoare nu trebuie ratată.

2.Fără oaspeții deranjați

Pe măsură ce vremea se răcește, viespile, furnicile, albinele și țânțarii sunt din ce în ce mai absente. Nu este nevoie să stați în jurul grătarului temându-vă de bâzâitul deranjant, puteți chiar evita oaspeții deranjați. Veți avea o experiență mult mai plăcută la grătar, fără a vă mai chinui să vă luptați cu insectele.

 

3.Temperatură mai confortabilă

Pe măsură ce vremea se răcește, soarele cald și un grătar încălzitor devin din ce în ce mai prețios. În timp ce vara, un grătar fierbinte poate fi o pacoste, în răcoarea toamnei, căldura suplimentară este un adevărat deliciu. Bucurați-vă de o toamnă fără ploaie în grădină sau pe terasă, cu grătarul încălzit.

4.Promoții de sfârșit de sezon!

Cel mai aglomerat sezon al anului se termină vara, așa că, dacă nu sunteți încă pregătit să agățați șorțurile în cui, vă puteți bucura de câteva oferte excelente. Verificați magazinul nostru pentru ofertele excelente!



Dacă nu aveți idee, dar doriți ceva de toamnă, încercați următoarele gusturi de sezon și lăsați-vă sedus de atmosfera magică al acestui anotimp.

 

Grătar de toamnă cu dovleacul divin

Pe oaspeții din weekend, îi puteți uimi și cu legume de sezon, dovleacul este un exemplu bun. Este o bombă de vitamine atunci când este crud, dar este, de asemenea, bogat în fibre atunci când este prăjit, așa că este foarte sănătos. Puteți să o condimentați cu puțin zahăr, ardei iute, scorțișoară, curry sau nucșoară măcinată. Este gata în câteva minute dacă îl tăiați în inele subțire.

Cartofi dulci și varză de bruxelles

Cartofii dulci nu sunt chiar cartofi, dar ar trebui să fie folosiți într-un mod similar. Cu varză de bruxxeles se potrivește foarte bine și este foarte sănătoasă.

Cartofii dulci sunt mai tari decât un cartof tradițional, așa că va trebui să îl prăjiți puțin mai mult timp. Îl puteți folosi ca o gustare sau ca o garnitură cu pui.

Varza de bruxelles la grătar merită, de asemenea, o încercare! Se condimentează cu sare, piper, cimbru și ulei - se rumenesc rapid pe grătar și sunt o adevărată delicatesă de toamnă.

Frigărui de pui cu fructe de sezon

Aproape toate fructele de toamnă sunt perfecte pentru grătar. Pulpa lor este fermă, aroma lor este dulce și se caramelizează frumos, ceea ce le face un succes cu pui. Mai mult, acestea pot fi servite nu doar ca fel principal, ci și ca desert, iar efectul este la fel de copleșitor.  

Bruschete cu ciuperci de pădure și cu burrata 

Burrata cremoasă și ciupercile de pădure consistente și pământești, se împerechează pentru un aperitiv perfect de toamnă.

Ciupercile sunt întotdeauna o alegere bună, fie ca înlocuitor sau acompaniament delicios pentru carne. Sunt deosebit de delicioase atunci când sunt prăjite la căldura arzătoare a grătarului, unde devin fragede și caramelizate. De fapt, atunci când sunt glazurate într-o marinată cu usturoi și unt, sau oțet balsamic devin cele mai gustoase!

 


Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

 

Produse recomandate: 




plationline_ro